Cauta in 21.052 retete

Ardei umpluti cu orez si soia

Ingrediente si cantitati:


1/2 ceasca orez nefiert
3/4 cana apa
4 ardei grasi, verzi
1 ceapa, tocata
4 linguri ulei de masline
200-230 g granule de soia
2 linguri patrunjel proaspat, tocat
2 cesti pasta de tomate
sare si piper negru, dupa gust

Mod de preparare:


1. Intr-un vas de dimensiuni medii, lasa orezul la fiert. Asteapta pana cand apa da in clocot, apoi lasa focul mic si mentine vasul la fiert pentru inca 15 minute.

2. Incalzeste cuptorul.

3. Indeparteaza cotorul ardeilor, curata-i de seminte si aranjeaza-i intr-o tava pentru copt. Dupa ce ai scos "capacele" ardeilor, toaca marunt bucatile de ardei care mai pot fi folosite.

4. Intr-un alt vas, pe foc mediu, prepara un sote din uleiul de masline, bucatile de ardei "recuperate" de la cotoare si ceapa, si mentine vasul pe foc pana cand legumele devin moi. Incorporeaza granulele de soia si patrunjelul. Lasa focul mic si amesteca inca 5 minute. Incorporeaza orezul fiert si 1 1/5 ceasca pasta de tomate. Asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Umple ardeii cu aceasta compozitie si, drept capac, foloseste restul de pasta de tomate.

5. Introdu tava la cuptor, acoperita, timp de 45-55 de minute. Ardeii umpluti se servesc calzi.

Se obtin 4 portii.
Timp de preparare: 1 ora si 10 minute.

Comentarii (1)

  • Francisc de Chisinau  pe 22 mar 2010, 03:29
    Au reusit !

    Delicios si savuros ! Pentru prima oara in viata mea am pregatit acesti ardei, si am reusit ! Nu aveam soia si am pus morcov. Cred ca am pus un pic cam multa pasta de tomate /sau era prea consisitenta?/. Oricum, mancand, imi aminteam de rudele si pritenii mei care ma serveau cu ardei umpluti fiind poftit in ospetie! Daca nu e post, la servire pe de asupra se pune si putina smantana de calitate. Ce seara minunata culinara ! Prin anii '70, o domnita poeta din centrul Odesei ne servise cu niste ardei umpluti exceptionali ! Pana acum nu le pot uita gustul ! Pofta buna la toata lumea !

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod