Ardei umpluti cu fasole si orez
Te-ai saturat sa mananci mereu preparate din carne ce nu iti "pica" tocmai bine la stomac pe caldura aceasta? Exista atatea alternative la vesnica friptura de porc si de pui... Cum ar fi acesti ardei umpluti cu fasole si orez, care se pot servi cu sfecla.
Ingrediente si cantitati:
4 ardei grasi verzi
1 cana fasole alba, piure
11/2 cana orez alb sau brun, fiert
1 rosie taiata marunt
1 ceapa rosie rasa
2 linguri patrunjel, tocat
sare de mare si piper pentru gust
2 cani ciorba de legume sau supa din conserva
Mod de preparare:
1. Se scot cotorul si semintele de la ardei.
2. Se combina restul ingredientelor, fara ciorba de legume, se amesteca si se umplu ardeii cu aceasta compozitie si se pun intr-o oala.
3. Se toarna ciorba de legume peste ardei si, daca este necesar, se mai adauga apa astfel incat ardeii sa fie pe jumatate acoperiti.
Se acopera si se tin timp de 1 ora pe foc mic, sau pana cand ardeii sunt moi, adaugandu-se apa, daca este necesar.
4. Se scot ardeii din oala si se pun pe un platou. Se servesc calzi sau se acopera, se pun la frigider si se servesc reci.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 225 calorii; 7,3 g proteine; 39,2 carbohidrati; 4,1 g grasimi; 0 mg colesterol; 45 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Ingrediente si cantitati:
4 ardei grasi verzi
1 cana fasole alba, piure
11/2 cana orez alb sau brun, fiert
1 rosie taiata marunt
1 ceapa rosie rasa
2 linguri patrunjel, tocat
sare de mare si piper pentru gust
2 cani ciorba de legume sau supa din conserva
Mod de preparare:
1. Se scot cotorul si semintele de la ardei.
2. Se combina restul ingredientelor, fara ciorba de legume, se amesteca si se umplu ardeii cu aceasta compozitie si se pun intr-o oala.
3. Se toarna ciorba de legume peste ardei si, daca este necesar, se mai adauga apa astfel incat ardeii sa fie pe jumatate acoperiti.
Se acopera si se tin timp de 1 ora pe foc mic, sau pana cand ardeii sunt moi, adaugandu-se apa, daca este necesar.
4. Se scot ardeii din oala si se pun pe un platou. Se servesc calzi sau se acopera, se pun la frigider si se servesc reci.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 225 calorii; 7,3 g proteine; 39,2 carbohidrati; 4,1 g grasimi; 0 mg colesterol; 45 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).