Cauta in 21.294 retete

Retete "de speriat" pentru Halloween!

Nicio alta sarbatoare nu iti da mai multi fiori (pe sira spinarii) si nu te distreaza asa cum o face sarbatoarea de Halloween. Este prilejul ideal pentru a organiza petreceri deosebite si a gusta preparate delicioase, cu aspect... terifiant!

Dovleci cu chipuri comice sau inspaimantatoare, goliti de continut si luminati pe dinauntru, costume si masti fioroase, petreceri cu zombies si vrajitoare, istorioare de groaza, mers la colindat si multa veselie - acestea sunt doar cateva dintre elementele care transforma sarbatoarea de Halloween intr-una de neuitat, asteptata cu nerabdare an de an, de 31 octombrie.

Parintii si bunicii nostri nu cunosteau aceasta sarbatoare in tinerete, iar daca auzisera de ea, cu siguranta n-o sarbatoreau. Produs al globalizarii sau nu neaparat, Halloween-ul a cucerit tot mai multe popoare, pornind de la celtici, raspandindu-se in Statele Unite, Canada si Puerto Rico, pentru a fi apoi sarbatorita in tari ca Spania sau Suedia.

In Romania, desi inca foarte comentata, sarbatoarea de Halloween se numara printre favorite, in special in randul celor mici. Acestia adora sa imbrace costume expresive si sa intre pentru cateva ore in pielea unor personaje de film sau poveste.

Tu, ca mamica, bunica, matusa sau sora le poti oferi o mana de ajutor pentru a-si gasi costumul potrivit, poti sa-i ajuti sa-si creeze masti interesante, sa isi picteze chipul haios sau, dimpotriva, infricosator, le poti organiza o petrecere -surpriza, la care sa se distreze alaturi de cei mai buni prieteni sau colegi si, nu in ultimul rand, le poti pregati cele mai gustoase prajiturele sau sucuri, potrivite pentru aceasta ocazie.

Aici intervenim si noi, oferindu-ti retete care sa te inspire sa pregatesti deserturi inedite de Halloween. Jeleuri in forma de viermisori, fursecuri cu topping de ciocolata, in chip de paianjen, sau seminte de dovleac prajite si stropite cu sos de caramel sunt doar cateva dintre ideile pe care le poti pune in aplicare.

Nu trebuie sa te rezumi cu distractia sau pregatirile doar la ziua de 31 octombrie. Week-end-ul este ocazia ideala de a continua petrecerea de vineri si a savura deliciile gatite special de Halloween:

Comentarii (2)

  • bibibloxberg  pe 31 oct 2008, 20:18
    fantastic

    mi se pare super tare,chiar o sa incerc si eu cred ca o sa am succes

  • carmina  pe  2 nov 2008, 07:52
    jurnalist snob

    Destepti mai sunteti voi, formatorii de opinie! Stiti ca in America, in urma unui studiu, s-a constatat ca 80 la suta dintre tineri au ca ideal sa omoare pe cineva in aceasta noapte? de ce cultivati snobismul, morbidul, placerea pentru orori? N-am putea sa ne amuzam altfel? Si pe deasupra pacaliti si pe copii! Ar fi cazul sa ne desteptam cu adevarat si sa pretuim ce-i al nostru, sa nu mai imitam ca niste toparlani toate mizeriile de dincolo.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod