Negresa "Paianjen"
Usor de preparat, aceste prajiturele sunt aromate, gustoase si au un "design" atractiv!
Ingrediente si cantitati:
500 grame de ciocolata pentru gatit
3/4 ceasca cu unt sau margarina
2 cesti cu zahar
3 oua, batute
1 lingurita cu esenta de vanilie
1 ceasca cu faina
1 ceasca cu alune macinate
1 borcanel cu crema de bezea
400 grame de ciocolata alba
Mod de preparare:
1. Topeste ciocolata pentru gatit si untul intr-un vas, la foc mic. Ia vasul de pe foc si adauga zaharul. Lasa compozitia sa se raceasca timp de 10 minute, apoi adauga ouale si vanilia. Incorporeaza apoi faina si nucile. Toarna compozitia intr-o tava bine tapetata cu putin ulei si faina si da-o la cuptor aproximativ 30 de minute.
2. Dupa ce s-a copt prajitura, creeaza cu ajutorul unei linguri un paianjen mare deasupra ei, din crema de bezea, lasand-o apoi sa se raceasca. Pentru ca desenul sa reziste si mai mult, topeste ciocolata alba, pune-o intr-o punga curata, mai grosuta si gaurita la capat, refacand apoi desenul peste prajitura cu aceasta compozitie. Aspectuos si delicios!