Cauta in 21.294 retete

Ciorba de peste norvegiana

Stiu ca, in general, pe masa de Paste la capitolul ciorba trebuie sa troneze ciorba de miel. Insa, se stie foarte bine, ca nu toata lumea agreeaza carnea de miel, de aceea, in ceea ce urmeaza, voi prezenta o alternativa foarte gustoasa pentru meniul potrivit acestei zile.

Ingrediente si cantitati:


1 kg crap sau somn dezosat
100 g slanina afumata
1 ceapa
1 legatura de zarzavat pentru supa
500 g cartofi
200 ml smantana
1 galbenus
sare
maghiran

Modul de preparare este simplu:


1. Slanina se taie in bucati si se topeste. Jumarile rezultate se scot pe farfurie, iar in grasimea ramasa de caleste ceapa data pe razatoare. Zarzavatul se taie fideluta si se adauga peste ceapa, calindu-se impreuna. Intreaga compozitie se stinge cu doi litri de apa.

2. Cartofii taiati cubulete se pun, la randul lor, in aceasta compozitie, peste care se pun si condimentele. Dupa 10 minute se adauga si pestele taiat felii. Se mai lasa cica 20 de minute la foc mic.

3. La final, se freaca galbenusul cu smantana intr-un castron si se toarba peste supa, incet. Deasupra, se presara cubulete de slanina.

Eva. ro iti doreste pofta buna!

Comentarii (1)

  • Nicu  pe 29 nov 2010, 08:19
    Ciorba de peste norvegiana

    Foarte buna dar trebuie sa traiesti in Norvegia unde daca nu mananci slanina de foca cruda nu rezisti la frig.In Romania,e fb. ciorba de peste ca la noi.Are si omega 3,are simai putin colesterol.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod