Ciorba de miel
O ciorba de miel cu totul diferita de ciorbele traditionale pe care le cunosti.
1 kg carne de miel;
2 litri de apa;
3 fire de praz tocat marunt;
3 morcovi;
2 cepe tocate;
1 ceasca cu arpacas;
2 catei de usturoi;
piper negru macinat;
1/4 ceasca cu patrunjel tocat;
frunze de patrunjel pentru ornare.
1. Indeparteaza grasimea si pielita de pe carnea de miel.
2. Intr-o oala adanca, pune apa la fiert. Cand apa incepe sa dea in clocot, adauga legumele si carnea de miel taiata in cubulete. Lasa la fiert, la foc mic, timp de o ora. Aduna spuma care se va forma deasupra apei in timpul fierberii.
3. Adauga usturoiul, piperul si patrunjelul. Amesteca si mai lasa la fiert timp de 2-3 minute.
4. Pune ciorba in bolul din care va fi servita si presara deasupra frunzele de patrunjel.
Ingrediente si cantitati:
1 kg carne de miel;
2 litri de apa;
3 fire de praz tocat marunt;
3 morcovi;
2 cepe tocate;
1 ceasca cu arpacas;
2 catei de usturoi;
piper negru macinat;
1/4 ceasca cu patrunjel tocat;
frunze de patrunjel pentru ornare.
Mod de preparare:
1. Indeparteaza grasimea si pielita de pe carnea de miel.
2. Intr-o oala adanca, pune apa la fiert. Cand apa incepe sa dea in clocot, adauga legumele si carnea de miel taiata in cubulete. Lasa la fiert, la foc mic, timp de o ora. Aduna spuma care se va forma deasupra apei in timpul fierberii.
3. Adauga usturoiul, piperul si patrunjelul. Amesteca si mai lasa la fiert timp de 2-3 minute.
4. Pune ciorba in bolul din care va fi servita si presara deasupra frunzele de patrunjel.