Cauta in 142.266 retete

Gogosari in otet

In fiecare iarna, gogosarii murati nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastre, in special pentru ca a devenit o adevarata traditie decorarea salatei boeuf cu felii subtiri si rosii de ardei gras. Iata una dintre cele mai cunoscute retete de conservare a gogosarilor, perfecta pentru incepatoare...

Ingrediente:

  • 10 kg gogosari
  • 1 litru de otet (9 grade)
  • 2 litri de apa
  • 400g zahar
  • 30g sare
  • 4 - 5 bucati de hrean
  • foi de dafin
  • piper
  • frunze de telina

Mod de preparare:


Spala gogosarii, taie-i in bucati potrivite si curata-i de seminte.
Amesteca otetul cu apa, zaharul, sarea si condimentele. Pune lichidul la fiert intr-o oala mare.
Cand lichidul a inceput sa fiarba, introdu bucatile de gogosar in oala si lasa sa fiarba cateva minute (in jur de 2 - 3), pana cand gogosarul s-a inmuiat si si-a pirdut din culoare.
Asaza apoi bucatile de gogosar in borcane, adauga hreanul si, la final, toana lichidul in care i-ai oparit. Este foarte important sa torni lichidul treptat, pentru ca borcanele sa nu se sparga din cauza temperaturii ridicate a lichidului.

Comentarii (10)

  • rossinimihaela  pe  7 Oct 2008, 15:53
    gogosari in otet

    si boabe de mustar sunt bune.... :)

  • ada_1961  pe 12 Oct 2008, 20:18
    gogosari si conopida

    printre gogosari puteti pune si conopida. Se fierbe conopida in apa cu sare 1 min. Cand se racoreste se desparte buchetele. Printre gogosari si conopida puneti cateva boabe de struguri de masa rosii. Bestial!!

  • danu  pe 29 Nov 2010, 18:29
    gogosari in otet

    si mie imi plac

  • gina  pe 21 Aug 2011, 11:56
    muraturi

    N-aveti in cap decat gogoshari(ardei)umplutzi cu struguri!De-o veshnicie aud de reteta aceasta!Parc-ati fi cardinalul Richelieu care nu-si dorea decat sa cucereasca La Rochelle.Incercatzi sa-i umpleti cu felii de gutui...

  • maria  pe 10 Sep 2011, 21:47
    gogosari in otet

    corect este 300 g de sare,nu 30 g sare reteta corecta

  • sorin ardelean  pe 24 Sep 2011, 12:25
    gogosari murati

    sunt f.buni si reteta este de valoare ,cine a facut asapoate sa zica ,ca ia reusit ............a facut eu personal aceasta reteta si mia reusit ,mersiiiiiiiii.pofta buna! si ptr.espanioli...............valencia stiu ei care.................

  • HD37SSA  pe 24 Sep 2011, 12:54
    gogosari in otet

    incercati si voi cei din spania* adica tu LORE! ca sunt foarte buni.................si dai si la Sorina sunt ok!

  • LAURICA  pe 16 Oct 2011, 07:41
    gogosari in otet

    SORINE CUM E BUNA RETETA CU 30 SAU 300 GR. DE SARE?

  • NICOL  pe 17 Oct 2011, 10:55
    gogosari in otet

    cu siguranta e vorba de 30gr.sare

  • Laura  pe  4 Sep 2012, 08:50
    gogosari in otet

    Buna reteta,dar...incercati-o si pe a mea,nu veti regreta! La 1 litru de otet se adauga 3 litrii apa,1/2kg. zahar,1/4kg.miere de albine,125g.sare,un pahar de ulei,piper boabe si citeva fosi de dafin.Totul se fierbe (5 minute din momentul in care incepe sa clocotrasca) se toarna fierbinte peste gogosarii taiati in 2 sau 4 depinde de marime si care au fost asezati in borcan cu partea concava in sus fara a fi indesati..Se leaga sau capeseaza bine corcanul,se aseaza in camara fara a mai fi miscat.Succesa si pofta buna!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod