Cauta in 21.294 retete

Prepara prajituri aromate, cu prune

Legendara pentru bogatia de fructe si legume delicioase pe care ni le pune la dispozitie, toamna este anotimpul gemurilor, dulceturilor si conservelor pregatite in casa, pe care le asteptam cu nerabdare an de an.

Ajutati de toate "ingredientele" pe care ni le ofera acest sezon, avem libertate totala pentru a pregati cele mai delicioase mancaruri si deserturi, pe baza fructelor sau legumelor specifice toamnei. Ce zici de niste deserturi savuroase cu prune?

Simbolice pentru acest anotimp, alaturi de struguri, prunele ne uimesc prin gustul deosebit si ne imbie sa pregatim o sumedenie de bunatati, care mai de care mai ispititoare; gemurile, jeleurile, placintele sau chiar mancarurile pe baza de prune uscate sunt doar cateva dintre deliciile preparate din aceste fructe zemoase si parfumate.

Considerate rudele indepartate ale piersicilor sau nectarinelor, apreciate si utilizate in multe colturi ale lumii (existand chiar si o varietate de prune japoneze), aceste fructe aduc adevarate beneficii nu atat papilelor gustative, cat sanatatii organismului.

Prunele stimuleaza absorbtia fierului si sunt surse bogate de fibre, potasiu si antioxidanti, cu un continut generos in vitamina C, vitamina A si vitamina B2.

Iata cum poti valorifica minunatul fruct mov, preparand retete gustoase care vor fi apreciate de familie si prieteni, deopotriva:

Comentarii (5)

  • allexya21  pe 22 sep 2008, 22:32
    galuste cu prune

    cine are reteta?o vreau si eu.Le facea mereu bunica erau f.foarte bune dar eu nu le pre reusesc.Ies putin cam dure.

  • oandree  pe 23 sep 2008, 04:16
    Super re?et?!

    Am g?sit intr�nd pe link-ul http://gourmandine.ro/dulciuri-prajituri/galuste-cu-prune/

  • 2nas  pe 30 sep 2008, 01:00
    raspuns allexya21

    allexya pui prea multa faina, compozitia nu trebuie sa fie ca la o coca de tare. nu te grabi sa pui de la inceput toata faina, fa 1-2 galuste fierbe si vezi. succes.

  • elyt  pe 30 sep 2008, 13:22
    galuste cu prune

    fierbi cartofii cu coaja,apoi ii zdrobesti,adaugi 2 oua,un praf de sare,ulei si faina,cit sa nu iasa un aluat prea tare,intinzi aluatul si tai in patrate,in prune se pune zahar si scortisoara! Pofta buna!

  • rodica  pe 28 sep 2011, 20:04
    galusti cu prune

    se pune putina faina in compozitia de piure din cartofi fierti in coaja,ou,putin ulei (1lingura),zahar(1lingura),putina sare si se fac bilute (in mana in jurul prunelor),nu mai intind foaie pe masa ca se lipeste tare de masa!Dupa fierbere se trec prin pesmet prajit in unt si amestecat cu zahar si scortisoara

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod