Prepara prajituri aromate, cu prune
Legendara pentru bogatia de fructe si legume delicioase pe care ni le pune la dispozitie, toamna este anotimpul gemurilor, dulceturilor si conservelor pregatite in casa, pe care le asteptam cu nerabdare an de an.
Ajutati de toate "ingredientele" pe care ni le ofera acest sezon, avem libertate totala pentru a pregati cele mai delicioase mancaruri si deserturi, pe baza fructelor sau legumelor specifice toamnei. Ce zici de niste deserturi savuroase cu prune?
Simbolice pentru acest anotimp, alaturi de struguri, prunele ne uimesc prin gustul deosebit si ne imbie sa pregatim o sumedenie de bunatati, care mai de care mai ispititoare; gemurile, jeleurile, placintele sau chiar mancarurile pe baza de prune uscate sunt doar cateva dintre deliciile preparate din aceste fructe zemoase si parfumate.
Considerate rudele indepartate ale piersicilor sau nectarinelor, apreciate si utilizate in multe colturi ale lumii (existand chiar si o varietate de prune japoneze), aceste fructe aduc adevarate beneficii nu atat papilelor gustative, cat sanatatii organismului.
Prunele stimuleaza absorbtia fierului si sunt surse bogate de fibre, potasiu si antioxidanti, cu un continut generos in vitamina C, vitamina A si vitamina B2.
Iata cum poti valorifica minunatul fruct mov, preparand retete gustoase care vor fi apreciate de familie si prieteni, deopotriva:
Ajutati de toate "ingredientele" pe care ni le ofera acest sezon, avem libertate totala pentru a pregati cele mai delicioase mancaruri si deserturi, pe baza fructelor sau legumelor specifice toamnei. Ce zici de niste deserturi savuroase cu prune?
Simbolice pentru acest anotimp, alaturi de struguri, prunele ne uimesc prin gustul deosebit si ne imbie sa pregatim o sumedenie de bunatati, care mai de care mai ispititoare; gemurile, jeleurile, placintele sau chiar mancarurile pe baza de prune uscate sunt doar cateva dintre deliciile preparate din aceste fructe zemoase si parfumate.
Considerate rudele indepartate ale piersicilor sau nectarinelor, apreciate si utilizate in multe colturi ale lumii (existand chiar si o varietate de prune japoneze), aceste fructe aduc adevarate beneficii nu atat papilelor gustative, cat sanatatii organismului.
Prunele stimuleaza absorbtia fierului si sunt surse bogate de fibre, potasiu si antioxidanti, cu un continut generos in vitamina C, vitamina A si vitamina B2.
Iata cum poti valorifica minunatul fruct mov, preparand retete gustoase care vor fi apreciate de familie si prieteni, deopotriva: