Prajitura cu prune si afine
Iata un deliciu pe baza de fructe... mov! Daca iti plac atat prunele, cat si afinele, vei gasi acest desert pe placul tau.
Ingrediente si cantitati:
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 175 de grade Celsius si unge o tava sau o forma pentru prajituri cu ulei.
2. Intr-un vas mediu, amesteca faina, praful de copt si sarea.
3. In tava sau forma de prajituri, amesteca 3 linguri cu margarina si zaharul brun. Pune-o apoi in cuptor si las-o pana cand margarina incepe sa faca bule. Scoate tava din cuptor si pune-o deoparte. Apoi, intr-un alt vas, mare, amesteca 1/3 ceasca de margarina topita si 1 ceasca de zahar alb, pana se formeaza o crema. Adauga un ou batut, apoi esenta de vanilie. Incorporeaza si amestecul de faina din vasul mediu, alternandu-l cu laptele. La final, amesteca totul foarte bine.
4. Aranjeaza prunele pe marginile tavii sau formei pentru prajituri, punand afinele in centru. Adauga amestecul din vasul mare, pana cand acoperi fructele complet. Coace prajitura in cuptorul incins timp de 40 de minute. Las-o apoi un sfert de ora sa se raceasca, inainte de a o servi.
Ingrediente si cantitati:
- 1 si 1/4 ceasca de faina
- 1 si 1/2 lingurita cu praf de copt
- 1/4 lingurita cu sare
- 3 linguri cu margarina
- 1/4 ceasca de zahar brun
- 1/3 ceasca de margarina
- 1 ceasca de zahar alb
- 1 ou
- 1 lingurita cu esenta de vanilie
- 3/4 ceasca de lapte
- 4 prune mari, taiate felii
- 3/4 ceasca de afine
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 175 de grade Celsius si unge o tava sau o forma pentru prajituri cu ulei.
2. Intr-un vas mediu, amesteca faina, praful de copt si sarea.
3. In tava sau forma de prajituri, amesteca 3 linguri cu margarina si zaharul brun. Pune-o apoi in cuptor si las-o pana cand margarina incepe sa faca bule. Scoate tava din cuptor si pune-o deoparte. Apoi, intr-un alt vas, mare, amesteca 1/3 ceasca de margarina topita si 1 ceasca de zahar alb, pana se formeaza o crema. Adauga un ou batut, apoi esenta de vanilie. Incorporeaza si amestecul de faina din vasul mediu, alternandu-l cu laptele. La final, amesteca totul foarte bine.
4. Aranjeaza prunele pe marginile tavii sau formei pentru prajituri, punand afinele in centru. Adauga amestecul din vasul mare, pana cand acoperi fructele complet. Coace prajitura in cuptorul incins timp de 40 de minute. Las-o apoi un sfert de ora sa se raceasca, inainte de a o servi.