Chec cu cartofi (ovovegetarian)
Prajiturile care contin cartofi sunt printre cele mai fine dulciuri.
Ingrediente:
500 de grame de cartofi albi, 5 oua, 250 de grame de zahar pudra, 200 de grame de nuci, 100 de grame de stafide, 100 de grame ciocolata amaruie, zahar vanilat, un plic de praf de copt, coaja de la o lamaie, o nuca de unt pentru uns forma.
Preparare:
- Fierbe cartofi in coaja. Lasa-i sa se raceasca si curata-i de coaja. Striveste bine cartofii fierti cu o furculita sau cu un robot.
- Separa albusurile de galbenus. Bate galbenusurile bine impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Pune ciocolata la topit si adaug-o incet in crema de galbenus.
- Adauga aromele si plicul de praf de copt.
- Combina incet piureul de cartofi si crema de galbenus. Omogenizeaza foarte bine amestecul. Adauga nucile bucatele, stafidele inmuiate in putin coniac, si daca vrei fructe zaharisite.
- Bate albusurile spuma, foarte bine si adauga-le incet in compozitia de baza.
- Pune checul la copt, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coace prajitra circa 40 de minute la foc potrivit. Serveste checul simplu sau alaturi de cacao cu lapte.
Sfat Eva: daca tot suntem la checuri "ciudate", inceaca si checul cu morcovi, pe cel cu dovlecei, dar si pe cel cu banane si ciocolata.
Ingrediente:
500 de grame de cartofi albi, 5 oua, 250 de grame de zahar pudra, 200 de grame de nuci, 100 de grame de stafide, 100 de grame ciocolata amaruie, zahar vanilat, un plic de praf de copt, coaja de la o lamaie, o nuca de unt pentru uns forma.
Preparare:
- Fierbe cartofi in coaja. Lasa-i sa se raceasca si curata-i de coaja. Striveste bine cartofii fierti cu o furculita sau cu un robot.
- Separa albusurile de galbenus. Bate galbenusurile bine impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Pune ciocolata la topit si adaug-o incet in crema de galbenus.
- Adauga aromele si plicul de praf de copt.
- Combina incet piureul de cartofi si crema de galbenus. Omogenizeaza foarte bine amestecul. Adauga nucile bucatele, stafidele inmuiate in putin coniac, si daca vrei fructe zaharisite.
- Bate albusurile spuma, foarte bine si adauga-le incet in compozitia de baza.
- Pune checul la copt, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coace prajitra circa 40 de minute la foc potrivit. Serveste checul simplu sau alaturi de cacao cu lapte.
Sfat Eva: daca tot suntem la checuri "ciudate", inceaca si checul cu morcovi, pe cel cu dovlecei, dar si pe cel cu banane si ciocolata.