Chec cu banane si nuci
O prajitura rapida. Evident foarte buna!
Ingrediente: doua banane coapte, doua oua, 100 grame unt, 100 grame iaurt, 100 grame zahar, un pahar de faina, o lingurita praf de copt, 100 grame nuci, 150 grame ciocolata amara.
Preparare:
- Incalzeste cuptorul. Unge cu unt o tava de chec, preferabil din teflon, sa nu se prinda prajitura.
- Amesteca bananele strivite cu o furculita, ouale batute, untul, iaurtul si zaharul pana se omogenizeaza.
- Amesteca faina si praful de copt, adauga-le in compozitie, si apoi trei sferturi din cantitatea de nuci macinate si 75 grame ciocolata topita sau rasa. Toarna amestecul in forma si netezeste-l.
- Presara nucile si ciocolata ramasa. Pune totul la cuptor timp de 45 minute, pana cand checul creste si are o culoare aramie.
- Cand este gata, scoate-l din cuptor, lasa-l sa se raceasca, apoi scoate checul din tava. Se poate consuma cu lapte la micul dejun.
Ingrediente: doua banane coapte, doua oua, 100 grame unt, 100 grame iaurt, 100 grame zahar, un pahar de faina, o lingurita praf de copt, 100 grame nuci, 150 grame ciocolata amara.
Preparare:
- Incalzeste cuptorul. Unge cu unt o tava de chec, preferabil din teflon, sa nu se prinda prajitura.
- Amesteca bananele strivite cu o furculita, ouale batute, untul, iaurtul si zaharul pana se omogenizeaza.
- Amesteca faina si praful de copt, adauga-le in compozitie, si apoi trei sferturi din cantitatea de nuci macinate si 75 grame ciocolata topita sau rasa. Toarna amestecul in forma si netezeste-l.
- Presara nucile si ciocolata ramasa. Pune totul la cuptor timp de 45 minute, pana cand checul creste si are o culoare aramie.
- Cand este gata, scoate-l din cuptor, lasa-l sa se raceasca, apoi scoate checul din tava. Se poate consuma cu lapte la micul dejun.