Chec cu dovlecei si ciocolata
Nu este nici o greseala. Daca se poate cu morcovi, de ce sa nu se poata si cu dovlecei?
Ingrediente:
200 grame dovlecei dati prin razatoare, 50 grame ciocolata cu 75% cacao si o lingura de cacao pudra, 200 grame faina, 100 grame unt, 150 grame zahar, trei oua intregi, 50 grame pudra de migdale, un praf de copt, un praf de sare.
Preparare:
1. Unge cu unt o tava de chec. Incinge cuptorul.
2. Amesteca untul spuma cu zaharul si ouale intregi, puse pe rand.
3. Topeste ciocolata si adauga-o in compozitia initiala. Adauga o lingura de pudra de cacao.
4. Adauga dovleceii dati prin razatoare, pudra de migdale (poti pune si nuca macinata), apoi faina, praful de copt si praful de sare. Amesteca si rastoarna in tava.
5. Checul se coace la foc potrivit circa o ora.