Placinta cu carne de pui si marar
Este o mancare usoara si pufoasa, care poate fi la fel de bine si un antreu, si un fel principal de mancare.
Pentru umplutura:
2 bucati de piept de pui (sau un piept de curcan)
1 ceapa mare
sare
piper
cimbru
1 legatura de marar
1 conserva mica cu boabe de porumb
1 lingura cu pasta de tomate
coaja de la o lamaie
2 galbenusuri
2 felii de paine inmuiate in lapte si bine stoarse
Pentru aluat:
170 g unt la temperatura camerei
450 g faina
1 ou
sare
unt pentru uns o cratita cu diametrul mic si peretii inalti
1. Unge cratita - bunatatea asta de mancare arata perfect daca se coace intr-un vas cu peretii inalti.
2. Da prin masina de tocat carnea de pasare. Taie fin ceapa si verdeata si incorporeaza-le in carne. Pune sare si piper, apoi coaja de lamaie, cimbrul, galbenusurile de ou, pasta de tomate si painea inmuiata in lapte. Amesteca totul cu mana, pana cand compozitia devine uniforma. Adauga 2-3 linguri cu ulei, apoi boabele de porumb si amesteca usor.
3. Prepara blatul: amesteca bine untul cu faina. In aluatul nisipos care rezulta adauga oul si sarea. Lasa aluatul la rece timp de 30 de minute.
4. Intinde o foaie, care sa acopere complet vasul de copt. Lasa margini de aluat, in plus, ca sa acoperi umplutura. Pune carnea si acopera cu aluat. Unge placinta cu ou. Las-o la copt aproximativ o ora, la foc mic.
5. Las-o sa se raceasca in vasul in care s-a copt. Se serveste dupa sase-sapte ore, rece, cu garnituri calde.
Sfat Eva: Rece, placinta cu carne si marar se taie mai usor. O poti taia ca pe tort si servi cu o garnitura de porumb cu sos alb sau cu piure de dovleac.
Ingrediente si cantitati:
Pentru umplutura:
2 bucati de piept de pui (sau un piept de curcan)
1 ceapa mare
sare
piper
cimbru
1 legatura de marar
1 conserva mica cu boabe de porumb
1 lingura cu pasta de tomate
coaja de la o lamaie
2 galbenusuri
2 felii de paine inmuiate in lapte si bine stoarse
Pentru aluat:
170 g unt la temperatura camerei
450 g faina
1 ou
sare
unt pentru uns o cratita cu diametrul mic si peretii inalti
Mod de preparare:
1. Unge cratita - bunatatea asta de mancare arata perfect daca se coace intr-un vas cu peretii inalti.
2. Da prin masina de tocat carnea de pasare. Taie fin ceapa si verdeata si incorporeaza-le in carne. Pune sare si piper, apoi coaja de lamaie, cimbrul, galbenusurile de ou, pasta de tomate si painea inmuiata in lapte. Amesteca totul cu mana, pana cand compozitia devine uniforma. Adauga 2-3 linguri cu ulei, apoi boabele de porumb si amesteca usor.
3. Prepara blatul: amesteca bine untul cu faina. In aluatul nisipos care rezulta adauga oul si sarea. Lasa aluatul la rece timp de 30 de minute.
4. Intinde o foaie, care sa acopere complet vasul de copt. Lasa margini de aluat, in plus, ca sa acoperi umplutura. Pune carnea si acopera cu aluat. Unge placinta cu ou. Las-o la copt aproximativ o ora, la foc mic.
5. Las-o sa se raceasca in vasul in care s-a copt. Se serveste dupa sase-sapte ore, rece, cu garnituri calde.
Sfat Eva: Rece, placinta cu carne si marar se taie mai usor. O poti taia ca pe tort si servi cu o garnitura de porumb cu sos alb sau cu piure de dovleac.