Supa crema de morcovi cu curry
O delicatete de supa racoritoare si extrem de bogata in vitamine si minerale.
Ingrediente
3 linguri ulei de masline extravirgin
2 lingurita curry pudra
8 morcovi, curatati si taiati
4 tulpini de telina, taiate
1 ceapa taiata marunt
5 cesti supa de legume
1 lingura zeama de lamaie
1/2 lingurita sare
piper proaspat macinat
Mod de preparare
- Se pune uleiul si curry intr-o cratita si se lasa pe foc mic 1-2 minute;
- Se adauga morcovii, telina, ceapa si se lasa pe foc 10 minute, amestecand des, dupa care se adauga supa de legume;
- Se lasa la racit, dupa care se toarna in blender;
- Se fierbe la foc mic supa crema pentru inca 2-3 minute;
- Se adauga sare, piper si zeama de lamaie.
Informatii nutritionale: 133 calorii; 8 g grasimi; 4 mg colesterol; 12 g carbohidrati; 5 g proteine; 3 g fibre; 389 mg sodiu; 383 mg potasiu, vitamina A si vitamina C.
Credit foto: eatingwell.com