Ciorba de pui transilvaneana
Este iarna si inca una extrem de friguroasa... Ca atare, este important sa te hidratezi si sa pui pe masa mancare calda, gatita. Saptamana aceasta iti recomandam aceasta ciorba de pui transilvaneana, cu o savoare aparte. Nu ii lipsesc legumele de sezon, iar smantana si acritura vor face ca acest preparat sa ajunga usor la inima membrilor familiei tale!...
Ingrediente:
8 aripi de pui;
100 g mazare;
100 g fasole pastai;
2 cepe;
1 morcov;
1 pastarnac;
1 dovlecel;
1 ardei gras;
1 conopida mica;
4 rosii;
2 cartofi;
2 oua;
3 linguri otet;
100 g smantana;
3 l apa;3 linguri verdeata (leustean si patrunjel), tocata;
sare.
Mod de preparare:
1. Aripile de pui se spala si se pun la fiert in 3 litri de apa cu sare.
2. Dupa ce a inceput sa fiarba si s-a spumat zeama, se adauga mazarea, fasolea si toate celelalte legume, curatate, spalate si taiate cuburi mici.
3. Se fierbe totul 30-35 de minute, la foc mediu. Dupa acest interval, se presara sarea si se toarna otetul.
4. Ouale se bat si se adauga in fir subtire in ciorba care fierbe, amestecand cu o furculita, pentru a se forma zdrente.
5. Se presara verdeata si se ia vasul de pe foc. La servire, in fiecare farfurie se pune si cate o lingura cu smantana.
Sugestie:
In aceasta ciorba se pot adauga orice fel de legume de sezon (gulii, broccoli, praz etc.), in afara celor enumerate. Acest preparat are un gust deosebit, daca se acreste cu bors sau corcoduse verzi.
Timp de preparare:
25 de minute, plus timpul de fierbere.
Preluare din cartea "Preparate din carne de pui" - Elisabeta Iorga, Editura Cartea de Buzunar, Util in Bucatarie, 2005.
Ingrediente:
8 aripi de pui;
100 g mazare;
100 g fasole pastai;
2 cepe;
1 morcov;
1 pastarnac;
1 dovlecel;
1 ardei gras;
1 conopida mica;
4 rosii;
2 cartofi;
2 oua;
3 linguri otet;
100 g smantana;
3 l apa;3 linguri verdeata (leustean si patrunjel), tocata;
sare.
Mod de preparare:
1. Aripile de pui se spala si se pun la fiert in 3 litri de apa cu sare.
2. Dupa ce a inceput sa fiarba si s-a spumat zeama, se adauga mazarea, fasolea si toate celelalte legume, curatate, spalate si taiate cuburi mici.
3. Se fierbe totul 30-35 de minute, la foc mediu. Dupa acest interval, se presara sarea si se toarna otetul.
4. Ouale se bat si se adauga in fir subtire in ciorba care fierbe, amestecand cu o furculita, pentru a se forma zdrente.
5. Se presara verdeata si se ia vasul de pe foc. La servire, in fiecare farfurie se pune si cate o lingura cu smantana.
Sugestie:
In aceasta ciorba se pot adauga orice fel de legume de sezon (gulii, broccoli, praz etc.), in afara celor enumerate. Acest preparat are un gust deosebit, daca se acreste cu bors sau corcoduse verzi.
Timp de preparare:
25 de minute, plus timpul de fierbere.
Preluare din cartea "Preparate din carne de pui" - Elisabeta Iorga, Editura Cartea de Buzunar, Util in Bucatarie, 2005.