Sos salsa in stil italian
Iubesti pastele? Sau, pur si simplu, doresti un sos preparat in casa pentru tortilla? Iata o reteta delicioasa "a la Italia"...
Ingrediente si cantitati:
2 linguri cu ulei de masline
1/2 ceasca de ceapa tocata marunt
1/2 ceasca de patrunjel tocat marunt
3 catei de usturoi, taiati marunt
2 cesti sos de rosii
3/4 ceasca de ciuperci feliate
1 1/2 ceasca de apa
3/4 ceasca de vin rosu
2 linguri cu busuioc uscat si pisat
2 linguri cu oregano uscat si pisat
1 lingurita cu sare
1 lingurita rasa cu zahar
piper negru proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
1. Incinge uleiul intr-un vas mediu, la foc de intensitate medie. Caleste ceapa si patrunjelul tip de 4 minute. Adauga usturoiul si caleste-l putin.
2. Redu flacara aragazului si adauga sosul de rosii si ciupercile. Adauga apoi apa, vinul rosu, urmate de busuioc, oregano, sare, zahar si piper. Amesteca bine, pana la omogenizare si lasa sosul pe foc timp de 20 de minute. Se serveste cu friptura, paste, ravioli sau chips.
- Salata Tangy din morcovi si ridichi
- Salata cu broccoli si conopida
- Salata cu fasole rosie si avocado
- Salata cu nuca, mar si portocala
- Salata cu orez si menta
- Salata de broccoli si bacon
- Salata de castraveti orientala
- Salata de creveti cu telina
- Salata de morcovi... "exotica"
- Salata de varza cu ananas