Sos Salsa
Ţi se face din când în când poftă de o gustare, dar frica de calorii nu îţi dă pace? Deliciosul sos salsa, pe care îl poţi folosi pentru a înmuia chipsurile tortilla, este alternativa ideală la sosurile pline de "E-uri" şi calorii din comerţ. Iată cum să îl prepari acasă:
- 4 roşii mari, tocate mărunt
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 1/2 ceaşcă frunze de coriandru tocate
- 3 căţei de usturoi pisaţi
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 ardei iute
- sare după gust
Într-un bol, amestecă roşiile, ceapa, coriandrul, usturoiul, zeama de lămâie şi sărează după gust.
Amestecă bine, pentru ca toate ingredientele să fie repartizate uniform.
Adaugă câteva felii de ardei iute, în funcţie de cât de picantă doreşti să fie. Nu adăuga mult odată, ci pune treptat, amestecă şi apoi gustă, ca să te asiguri că nu devine prea iute.
Acopera salsa şi pune-o la frigider, pentru a fi uşor rece.
Se serveşte cu chipsuri tortilla sau nachos.
Ingrediente:
- 4 roşii mari, tocate mărunt
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 1/2 ceaşcă frunze de coriandru tocate
- 3 căţei de usturoi pisaţi
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 ardei iute
- sare după gust
Preparare:
Într-un bol, amestecă roşiile, ceapa, coriandrul, usturoiul, zeama de lămâie şi sărează după gust.
Amestecă bine, pentru ca toate ingredientele să fie repartizate uniform.
Adaugă câteva felii de ardei iute, în funcţie de cât de picantă doreşti să fie. Nu adăuga mult odată, ci pune treptat, amestecă şi apoi gustă, ca să te asiguri că nu devine prea iute.
Acopera salsa şi pune-o la frigider, pentru a fi uşor rece.
Se serveşte cu chipsuri tortilla sau nachos.