Friptură de porc picantă
O friptură uşor de realizat, dar cu o savoare inedită. Poţi adăuga orice tip de legume doreşti, după gust.
800 grame de ceafă de porc
2 cepe tăiate rondele
1/2 kg de roşii, tăiate în sferturi
800 ml vin alb sec
500 ml supă de carne
4 linguri cu ulei
1 lingură cu muştar
1 foaie de dafin
1 linguriţă cu zahar
pudră sau pastă de ardei iute
sare şi piper
1. Ceafa de porc se freacă cu sare şi piper şi se rumeneşte pe toate părţile în ulei încins.
2. Se adaugă roşiile şi ceapa, apoi foaia de dafin şi se lasă la înăbuşit. Se stinge cu vinul alb sec, se acoperă şi se lasă la foc potrivit aproximativ o oră şi jumătate. Poţi adăuga, când mancarea mai scade, câte puţin din supa de carne.
3. Dupa ce s-a facut carnea, se scoate şi se adaugă în sos sarea, piperul, zahărul şi ardeiul iute, lăsându-l să fiarbă încă 5 minute.
4. Friptura se serveşte caldă, alături de sos.
Ingrediente:
800 grame de ceafă de porc
2 cepe tăiate rondele
1/2 kg de roşii, tăiate în sferturi
800 ml vin alb sec
500 ml supă de carne
4 linguri cu ulei
1 lingură cu muştar
1 foaie de dafin
1 linguriţă cu zahar
pudră sau pastă de ardei iute
sare şi piper
Mod de preparare:
1. Ceafa de porc se freacă cu sare şi piper şi se rumeneşte pe toate părţile în ulei încins.
2. Se adaugă roşiile şi ceapa, apoi foaia de dafin şi se lasă la înăbuşit. Se stinge cu vinul alb sec, se acoperă şi se lasă la foc potrivit aproximativ o oră şi jumătate. Poţi adăuga, când mancarea mai scade, câte puţin din supa de carne.
3. Dupa ce s-a facut carnea, se scoate şi se adaugă în sos sarea, piperul, zahărul şi ardeiul iute, lăsându-l să fiarbă încă 5 minute.
4. Friptura se serveşte caldă, alături de sos.