Salata picanta de pepene galben
Incepe sa fie tot mai frig, semn ca sezonul rece nu mai glumeste, ci trece la fapte. Nu uita de fructe si cruditati! Sunt o sursa bogata de vitamine si reprezinta, poate, prima linie de aparare impotriva racelii si a gripei. Nimic nu este mai gustos decat o salata sanatoasa, care combina atat fructele, cat si legumele. Desi suplimentele alimentare reprezinta un ajutor nepretuit in lunile de toamna si de iarna, este recomandabil sa consumi cat mai multe alimente proaspete, care confera organismului nutrientii necesari.
Ingrediente si cantitati:
100 g pepene galben;
50 g castraveti de salata.
Sosul:
1 lgt. ceapa taiata cubulete;
1 lg. ulei;
1 lg. lapte batut;
1 lgt. suc proaspat de lamaie;
sare de mare;
piper;
cateva picaturi de miere;
praf de enibahar;
curry.
Mod de preparare:
1. Pepenele si castravetii se curata de coaja si se taie cubulete mici.
2. Se prepara sosul din ceapa, ulei, lapte batut si suc proaspat de lamaie. Se condimenteaza si apoi se toarna peste salata. Se serveste imediat.
Ingrediente si cantitati:
100 g pepene galben;
50 g castraveti de salata.
Sosul:
1 lgt. ceapa taiata cubulete;
1 lg. ulei;
1 lg. lapte batut;
1 lgt. suc proaspat de lamaie;
sare de mare;
piper;
cateva picaturi de miere;
praf de enibahar;
curry.
Mod de preparare:
1. Pepenele si castravetii se curata de coaja si se taie cubulete mici.
2. Se prepara sosul din ceapa, ulei, lapte batut si suc proaspat de lamaie. Se condimenteaza si apoi se toarna peste salata. Se serveste imediat.