Salata de sprot cu masline
Ingrediente
• 1 lingura ulei • 1 buc. ceapa rosie • 2 lingurita otet • 400 gr sprot • 2 buc. lamai • 100 gr masline negre fara samburi
Mod de preparare
Se spala pestele, apoi se decapiteaza si se scot maruntaiele. Se spala bine si cu atentie fara ai zdrobi se adauga intr-un bol . Se completeaza cu apa pentru a fi desarati pentru o ora , dupa care se scurge apa si se clatesc in doua ,trei ape . Morcovul se curata , se spala si se da prin razatoare.Ceapa rosie se curata ,se spala si se taie in doua pe lungime, apoi fiecare jumatate se taie fidelute pe verticala, pentru a obtine semicercuri.O lamaie se taie in doua pe lungime, apoi se taie rondele subtiri , iar cealalta se stoarce intr-un bol mic.Tot in acest bol se pune otetul, uleiul , se amesteca apoi se adauga peste peste .Se adauga maslinele, ceapa, un praf piper macinat si se amesteca incet cu o spatula din lemn.Ornam o farfurie cu pestisori asezati cu coada in jos, maslinele pe margine si deasupra si la fiecare jumatate din feliuta de lamaie punem cate o fideluta din ceapa rosie.Se serveste rece. Pofta buna !
Reteta trimisa de drive001.