Salata de orez sau de quinoa
Vesnica dilema: ce gatesc azi, ce preparat ar fi pe gustul familiei mele? Noi iti recomandam aceasta salata de orez sau de quinoa, care poate fi folosita pe post de garnitura sau ca fel de mancare. Simplu, eficient, gustos!
Ingrediente:
2 cani de apa
1 cana orez sau quinoa
1 castravete mare, curatat de coaja si seminte si taiat cuburi
2 rosii taiate cuburi
1 ceapa taiata cuburi
1 telina mica taiata cuburi
1 ardei gras taiat cuburi
2 linguri ardei capia tocat, pentru gust
1/3 cana patrunjel proaspat, tocat
1/4 cana suc proaspat de lamaie
1 lingura ulei de susan
2 lingurite sos de soia
sare de mare si piper dupa gust
Mod de preparare:
1. Se pune apa la fiert, dupa care se adauga orezul sau quinoa. Se reduce focul la minim, se acopera si se lasa pe foc inca 15 minute, amestecand din cand in cand sau pana cand orezul este fiert. Se ia de pe foc si se mai lasa sa stea in vasul acoperit inca 5 minute, dupa care se strecoara intr-un vas mai larg si se lasa sa se raceasca.
2. Dupa ce s-a racit se adauga castravetii, rosiile, ceapa, telina, ardeiul gras, ardeiul capia si patrunjelul. Se amesteca totul cu grija.
3. Separat, se combina restul ingredientelor intr-un vas, se toarna peste legume si se amesteca bine.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 230 calorii; 6,9 g proteine; 39,4 carbohidrati; 6 g grasimi; 0 mg colesterol; 120 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Ingrediente:
2 cani de apa
1 cana orez sau quinoa
1 castravete mare, curatat de coaja si seminte si taiat cuburi
2 rosii taiate cuburi
1 ceapa taiata cuburi
1 telina mica taiata cuburi
1 ardei gras taiat cuburi
2 linguri ardei capia tocat, pentru gust
1/3 cana patrunjel proaspat, tocat
1/4 cana suc proaspat de lamaie
1 lingura ulei de susan
2 lingurite sos de soia
sare de mare si piper dupa gust
Mod de preparare:
1. Se pune apa la fiert, dupa care se adauga orezul sau quinoa. Se reduce focul la minim, se acopera si se lasa pe foc inca 15 minute, amestecand din cand in cand sau pana cand orezul este fiert. Se ia de pe foc si se mai lasa sa stea in vasul acoperit inca 5 minute, dupa care se strecoara intr-un vas mai larg si se lasa sa se raceasca.
2. Dupa ce s-a racit se adauga castravetii, rosiile, ceapa, telina, ardeiul gras, ardeiul capia si patrunjelul. Se amesteca totul cu grija.
3. Separat, se combina restul ingredientelor intr-un vas, se toarna peste legume si se amesteca bine.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 230 calorii; 6,9 g proteine; 39,4 carbohidrati; 6 g grasimi; 0 mg colesterol; 120 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).