Cauta in 21.294 retete

Salata de legume cu seminte

Nimic din aceasta salata nu este nesanatos! Din ingrediente rezulta patru portii.

Ingrediente: doua cepe rosii, trei catei de usturoi, un ardei rosu mare, 200 de grame de ciuperci de cultura, o jumatate de varza alba, 100 de grame de amestec de seminte de dovleac si floarea soarelui, o mana de alune, piper, sare, ulei, o lingura de suc de lamaie, o legatura de patrunjel.

Preparare: taie varza fideluta, presara un strop de sare si framant-o cu mana ca sa se inmoaie putin. Pune varza intr-un bol, adauga sucul de lamaie amestecat cu o lingura de apa si amesteca putin. Toaca ciupercile, curatate si spalate in bucatele mici.

Taie fideluta ceapa, ardeiul si toaca marunt usturoiul. Incinge intr-o tigaie o lingura de ulei si caleste la foc iute ceapa, usturoiul si ardeiul, amestecand in permanenta. Adauga ciupercile si amestecul de seminte si mai tine totul pe foc iute inca doua-trei minute, amestecand permanent in tigaie.

Rastoarna totul peste varza. Adauga patrunjelul tocat marunt, sare, piper si o lingura de ulei. Lasa salata sa stea la temperatura camerei 15-20 de minute, acoperita, inainte sa o servesti. Poate fi consumata cu felii de paine prajita.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod