Salata de andive
Cunoscute drept legume pretentioase, andivele pot fi gatite in cele mai inedite si spectaculoase moduri: mancaruri, salate, in diferite compozitii... Pentru astazi, iti propunem o salata de andive pentru trei persoane. Nu te speria de gustul (celebru!) amarui al acestor legume - daca ai grija sa le speli cu grija, imediat dupa ce le-ai curatat, ai scapat de aceasta problema... spinoasa si poti prepara unele dintre cele mai gustoase salate la care te-ai gandit vreodata!
Ingrediente:
Cantitati pentru 3 portii:
1/2 kg de andive;
30 ml zeama de lamaie;
40 ml ulei;
10 g sare de mare.
Mod de preparare:
Andivele se curata cu atentie de frunzele exterioare si eventualele impuritati, se spala repede sub un jet puternic de apa (altfel devin amare), se taie in cuburi potrivite, se sareaza si apoi se amesteca cu sosul facut din ulei si zeama de lamaie.
Ingrediente:
Cantitati pentru 3 portii:
1/2 kg de andive;
30 ml zeama de lamaie;
40 ml ulei;
10 g sare de mare.
Mod de preparare:
Andivele se curata cu atentie de frunzele exterioare si eventualele impuritati, se spala repede sub un jet puternic de apa (altfel devin amare), se taie in cuburi potrivite, se sareaza si apoi se amesteca cu sosul facut din ulei si zeama de lamaie.