Salata cu struguri
Trebuie incercata pentru ca este delicioasa - combinatia dintre dulceata strugurilor si aroma branzeturilor este savuroasa.
Ingrediente: 250 de grame de boabe de struguri mari (albi si negri), branza Gorgonzola sau telemea sau alta branza sarata, frunze de spanac, putin zahar, piper, ulei de masline, suc de lamaie.
Preparare: Spala frunzele de spanac si strugurii. Taie boabele de struguri in doua, branza bucatele. Pe un platou, asaza un strat de frunze de spanac.
Amesteca intr-un castron strugurii si bucatele de branza. Separat, amesteca bine cu un tel, uleiul de masline si sosul facut din ulei de masline si sucul de lamaie (doua linguri de ulei pentru o lingura de suc de lamaie si poti mari proportia ca sa fie pe masura salatei), putin zahar pudra, piper proaspat macinat si amesteca usor cu branza si strugurii. Imprastie amestecul pe patul de frunze de spanac.
Sfat Eva: Poti imbogati salata cu bucatele de jambon afumat (in cazul acesta folosesti cascaval in loc de branza) sau bucatele de carne de pui (caz in care inlocuiesti uleiul de masline cu doua linguri de maioneza si renunti la sucul de lamaie). Daca esti interesata de gusturi cu totul noi, combina strugurii cu file de somon afumat. Sosul se prepara la fel ca cel pentru salata cu branza. Delicios!
Ingrediente: 250 de grame de boabe de struguri mari (albi si negri), branza Gorgonzola sau telemea sau alta branza sarata, frunze de spanac, putin zahar, piper, ulei de masline, suc de lamaie.
Preparare: Spala frunzele de spanac si strugurii. Taie boabele de struguri in doua, branza bucatele. Pe un platou, asaza un strat de frunze de spanac.
Amesteca intr-un castron strugurii si bucatele de branza. Separat, amesteca bine cu un tel, uleiul de masline si sosul facut din ulei de masline si sucul de lamaie (doua linguri de ulei pentru o lingura de suc de lamaie si poti mari proportia ca sa fie pe masura salatei), putin zahar pudra, piper proaspat macinat si amesteca usor cu branza si strugurii. Imprastie amestecul pe patul de frunze de spanac.
Sfat Eva: Poti imbogati salata cu bucatele de jambon afumat (in cazul acesta folosesti cascaval in loc de branza) sau bucatele de carne de pui (caz in care inlocuiesti uleiul de masline cu doua linguri de maioneza si renunti la sucul de lamaie). Daca esti interesata de gusturi cu totul noi, combina strugurii cu file de somon afumat. Sosul se prepara la fel ca cel pentru salata cu branza. Delicios!