Salata asortata cu peste si oua
Ingrediente
Pentru 6 persoane: 5 oua 5 cartofi 1 conserva peste in ulei (175 g) 1 ceapa 1 morcov 1 rosie 1 castravete cornichon 2 lingurite mustar 6 linguri ulei de floarea soarelui 3 linguri ulei de masline 4 linguri de otet 1 lamaie sare, piper patrunjel verde
Mod de preparare
Se pun la fiert cartofii in coaja si separat ouale. Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2 linguri de ulei, adaugati morcovul taiat foarte fin (feliute si bastonase) si ceapa taiata fasii subtiri. Caliti cateva minute, adaugati putina apa, mai lasati pe foc pana scade zeama si puneti-le intr-un castron. Dupa ce au fiert cartofii, scurgeti apa, curatati-i de coaja, taiati-i in jumatate si apoi in felii subtiri.Ouale fierte tari se curata de coaja si se taie in jumatate. Scoateti galbenusul si taiati albusul in fasii subtiri. Pastrati o jumatate de ou pentru decor. Adaugati in castron cartofii, fasiile de albus, galbenusurile in bucati mai mari si pestele in ulei cu tot cu zeama din conserva. Taiati rosia si castravetele in felii foarte subtiri (pastrati cateva pentru decor) si adaugati-le in salata impreuna cu cateva frunze de patrunjel. Preparati un sos de salata din mustar, uleiul de floarea soarelui si cel de masline, otetul, zeama de lamaie, sare si piper si adaugati-l peste salata. Amestecati usor ca sa nu zdrobiti pestele si galbenusurile. Mutati totul in castronul de servit la masa, garnisiti cu patrunjel, jumatatea de ou, felii de lamaie si cateva feliute de rosie si castravete. Pofta buna.
Reteta trimisa de tina6041.