Conopida "art nouveau"
Suntem in plin post al Craciunului si cu siguranta duci lipsa de retete care sa iti ofere atat necesarul de vitamine, sa fie satioase, dar care sa reprezinte si ceva nou si special in meniul tau zilnic. Incearca aceasta reteta care foloseste ca ingrediente conopida (extrem de bogata in vitamine) si caisele uscate. O combinatie gastronomica inedita si foarte potrivita pentru aceasta perioada!
Ingrediente si cantitati:
1 conopida mijlocie;
1 ceasca cu lastari de lucerna;
2 linguri seminte verzi de dovleac;
24 jumatati de caise uscate (lasate 12 ore la inmuiat);
2 linguri ulei de nuca sau 3 linguri smantana;
piper macinat mare.
Mod de preparare:
Din caisele inmuiate si ulei se prepara un piure. Se rade conopida si se portioneaza in niste castroane mici. Se pune lucerna deasupra conopidei. Se decoreaza sosul cu semintele de dovleac si se serveste separat.
Ingrediente si cantitati:
1 conopida mijlocie;
1 ceasca cu lastari de lucerna;
2 linguri seminte verzi de dovleac;
24 jumatati de caise uscate (lasate 12 ore la inmuiat);
2 linguri ulei de nuca sau 3 linguri smantana;
piper macinat mare.
Mod de preparare:
Din caisele inmuiate si ulei se prepara un piure. Se rade conopida si se portioneaza in niste castroane mici. Se pune lucerna deasupra conopidei. Se decoreaza sosul cu semintele de dovleac si se serveste separat.