Cauta in 21.294 retete

Salata de bulgur cu ton

O mancare cu tenta orientala, rapida si foarte sanatoasa.

Ingrediente:

o salata verde mare, 200 de grame de bulgur, o conserva, de 250 de grame, de ton in ulei, 6-7 rosii cherry, trei legaturi de ceapa verde, 100 de grame de masline, sare, piper, sucul de la o lamaie, cimbru uscat, pudra.

Preparare:

pune bulgurul (este preparat din grau dur, pre-fiert si apoi uscat, fiind specific bucatariei turcesti, indiene si orientale si este un inlocuitor sanatos al orezului) intr-un vas si toarna peste apa fierbinte cat sa-l acopere. Trebuie sa stea in apa circa 15-20 de minute, pana se umfla si se inmoaie. Cu o furculita amestea bine in bulgur, astfel incat sa se desfaca. Toaca ceapa marunt, spala si taie fideluta salata, spala si taie in doua rosiile.
Scurge uleiul din conserva de ton si taie pestele bucatele. Pune peste bulgur uleiul din conserva, adauga suc de lamaie, cimbru, sare si piper si amesteca bine (cel mai bine aceasta operatiune se face cu mana, pentru ca bobul de bulgur sa se desfaca). Adauga pestele bucatele, salata, ceapa si masline si amesteca din nou. Potriveste de sare si piper si adauga, daca mai vrei, suc de lamaie.
Sfat Eva: daca vrei o varianta picanta poti pune un ardei iute mic, taiat foarte fin in salata. Salata verde poate fi inlocuita cu 200 de grame de porumb dulce (din conserva)

Comentarii (5)

  • allyy211  pe 29 mar 2010, 10:18
    salata de ton

    f bun si f sanatos

  • miaalexandrescu  pe 29 mar 2010, 10:36
    salata cu ton

    Arata foarte bine, o sa incerc si eu...

  • dea_vas  pe 24 aug 2010, 19:35
    bulgur

    vreo idee de cum se traduce bulgur in hindi?

  • Vali  pe 22 sep 2010, 09:27
    salata cu ton

    ESTE FOARTE BUNA SALATA CU TON.

  • antonios  pe 17 dec 2010, 19:27
    salata de ton

    ingrediente : 3-4 carofi, salata verde , o conserva de ton maruntit,1 morcov , maioneza, albus de ou preparare : se fierb cartofii cu morcovul , se toaca salata verde se ameste totul intr-un castron

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod