Pui cu muştar, miere şi gem la cuptor
Puiul poate avea un gust excelent, când este scăldat într-un sos dulce de tot, cum este cel format din muştar, miere şi gem. Reţeta de faţă promite să-ţi surprindă în mod foarte plăcut invitaţii la masă, aşa că merită să o încerci, când vrei să fii o gazdă delicioasă!
Ingrediente
Un pui întreg, tăiat în bucăţi mari
1 linguriţă boia de ardei dulce
un sfert de linguriţă piper negru
o jumătate de linguriţă pudră de curry
3 linguri de muştar
un sfert de ceaşcă de miere
2 linguri gem de caise
Mod de preparare
Dificultate: medie
Presară peste bucăţile de pui prafurile de boia, curry şi piper, iar mai apoi aşază bucăţile într-o tavă unsă cu ulei sau cu unt. Amestecă muştarul cu miere şi gemul într-un castron. Conţinutul se toarnă peste bucăţile pui şi se lasă la marinat timp de o oră, dar se poate lăsa şi peste noapte. Mai apoi, tava cu pui se bagă la cuptorul care a fost încălzit în prealabil şi se lasă la copt timp de o oră, verificând ocazional puiul să nu se lipească. Se poate servi cu orez, dacă doreşti.