Cauta in 21.052 retete

Pasca cu branza dulce de vaci

Ingrediente

500 g faina, 3 oua, 125 g zahar, 100 g unt, 4 linguri de ulei, 250 ml lapte, 50 g drojdie, esente si mirosuri Umplutura : 500 g branza dulce de vaci, 50 g unt moale, 2 galbenusuri, zahar vanilat, coaja de lamaie, 200 g zahar pudra , 1 lingura de gris, 2 linguri de faina, stafide, 3 linguri de smantana

Mod de preparare

1. Pentru aluat se inmoaie drojdia in putin lapte caldut si un praf de sare . 2. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu 4-5 linguri de lapte clocotit si se lasa sa se raceasca. 3. Cand este rece se amesteca cu drojdia si se pune la dospit. 4. Intre timp restul de lapte se incalzeste, se adauga zaharul, mirosurile, ouale batute bine si uleiul. 5. Cand drojdia s-a dospit se pune in faina, se dauga laptele si se incepe framantatul. 6. Pentru a framanta mai usor se topeste untul si, in timp ce framantam, se stopesc mainile cu unt, pana se termina untul. 7. Se lasa la dospit cam 40 de minute (la caldura). 8. Pentru umplutura se amesteca branza cu untul moale, galbenusurile, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie, zaharul pudra, grisul, faina, smantana si stafidele. 9. Cand aluatul s-a dospit se ia o bucata mai mica din care se face o impletitura cat forma rotunda in care se coace pasca. 10.Se pune aluatul in forma, pe margini se pune impletitura si se mai lasa la dospit timp de 40-50 de minute. 11.Cand este gata se adauga in mijloc umplutura, se unge cu ou si se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ o ora.

Reteta trimisa de dumitrescu_dana_elena.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod