Curry verde cu carne de vaca (Kaeng Khiao Wan Nuea)
Astazi va prezentam o mancare specific thailandeza, folosita ca fel principal de mancare. Desi unele din ingrediente sunt mai greu de gasit, merita sa incercati sa le cautati.
Ingrediente si cantitati:
2 cosuri lamaie
1 lingurita galangal feliat
1 lingurita chimen
1/2 cescuta coriandru
8 catei usturoi
10 boabe piper
1 lingurita creveta
1/2 lingurita coaja de portocala
2 cescute lapte de nuca de cocos
450 gr carne de vaca
1/2 cescuta sos de peste
1 lingurita salot taiat
3 lingurite zahar
1 cescuta vinete
6 frunze lamai
1/2 cescuta crema de nuca de cocos
1/2 piper rosu
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele pentru pastele cu curry verzi intr-un mixer electric si amestecati sau le puneti intr-un mortar.
Puneti laptele de nuca de cocos si pasta de curry verde intr-un castron mare de sos si incalziti-l pana se fierbe.
Adaugati in carnea de vita sosul de peste si zaharul. Raciti-l. Adaugati vanata si lasa-ti sa fiarba inabusit.
Adaugati crema de nuca de cocos si amestecati. Adaugati frunze de kafir. Puneti continutul intr-un bol si garnisiti-l cu piper rosu.
Ingrediente si cantitati:
2 cosuri lamaie
1 lingurita galangal feliat
1 lingurita chimen
1/2 cescuta coriandru
8 catei usturoi
10 boabe piper
1 lingurita creveta
1/2 lingurita coaja de portocala
2 cescute lapte de nuca de cocos
450 gr carne de vaca
1/2 cescuta sos de peste
1 lingurita salot taiat
3 lingurite zahar
1 cescuta vinete
6 frunze lamai
1/2 cescuta crema de nuca de cocos
1/2 piper rosu
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele pentru pastele cu curry verzi intr-un mixer electric si amestecati sau le puneti intr-un mortar.
Puneti laptele de nuca de cocos si pasta de curry verde intr-un castron mare de sos si incalziti-l pana se fierbe.
Adaugati in carnea de vita sosul de peste si zaharul. Raciti-l. Adaugati vanata si lasa-ti sa fiarba inabusit.
Adaugati crema de nuca de cocos si amestecati. Adaugati frunze de kafir. Puneti continutul intr-un bol si garnisiti-l cu piper rosu.