Cauta in 21.294 retete

Aperitive pentru un Revelion de vis!

Ai pregatit totul pentru sarbatori, iar petrecerea de sfarsit de an se anunta incendiara. Ca de obicei, te-ai straduit ca totul sa fie deosebit si, pe langa mancarurile traditionale din aceasta perioada, iti doresti sa le oferi invitatilor tai un meniu cu totul exceptional. Noi iti oferim retete savuroase si usor de preparat, care iti imbraca in sarbatoare masa de An Nou.

Ciuperci umplute cu crema de branza

Aceste ciuperci umplute au un continut scazut de carbohidrati si sunt excelente pentru o masa de Revelion usoara, dupa posibilele excese facute de Craciun...

Ingrediente si cantitati:

1 kg ciuperci medii;
6 linguri unt;
250 g crema de branza;
1/2 cana branza cu mucegai, faramitata;
2 linguri ceapa verde, taiata.

Mod de preparare:

1. Indeparteaza piciorusele ciupercilor si taie-le marunt pana obtii o jumatate de cana. Timp de 5 minute, lasa la rumenit in 3 linguri de unt jumatate de kilogram de ciuperci (palarii) - ia tigaia de pe foc doar dupa ce untul s-a asimilat complet. Repeta procedura cu cealalta jumatate de kilogram de ciuperci (palarii) - lasa-le la rumenit in alte 3 linguri de unt.

2. Intr-un vas mediu, amesteca branza cu mucegai faramitata cu crema de branza, pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga piciorusele ciupercilor si ceapa verde tocate marunt si amesteca bine.

3. Umple palariile ciupercilor deja rumenite cu compozitia astfel rezultata. Asaza ciupercile pe o foaie de copt si lasa-le la fript, pe gratar, pana cand capata o culoare aurie. Din cantitatile precizate se obtin aproximativ 40 de ciuperci umplute.

Oua umplute cu sos de mustar si ierburi aromate

Aceasta reteta asigura intotdeauna succesul oricarei petreceri!

Ingrediente si cantitati:

6 oua fierte tare;
2 linguri maioneza;
1 1/2 lingurita mustar Dijon;
1 ceapa verde, feliata foarte subtire;
frunze proaspete de patrunjel si busuioc, tocate marunt;
piper negru;
sare, dupa gust;
paprika (optional).

Mod de preparare:

1. Taie pe jumatate sau pe sfert ouale fierte. Intr-un vas mic, indeparteaza galbenusurile, dupa care zdrobeste-le. Adauga maioneza si mustarul Dijon si amesteca aceasta compozitie pana cand obtii consistenta dorita.

2. Adauga compozitiei ceapa verde tocata marunt, precum si cea mai mare parte a patrunjelului si a busuiocului tocat. Adauga sare si piper, dupa gust.

3. Cu ajutorul unei lingurite, umple jumatatile sau sferturile de ou cu crema de mustar si maioneza. Presara totul cu ceapa taiata marunt, patrunjel si busuioc. Poti adauga, la final, un praf de piper negru si/sau paprika, dupa gust. Din cantitatile precizate se obtin 12 jumatati de oua sau 24 de sferturi. Cantitatile pot fi dublate, in functie de necesitati.

Delicii cu ton si spanac

O reteta simpla si cu atat mai savuroasa daca ii adaugi spanac si ou.

Ingrediente si cantitati:

1 conserva ton in ulei - aproximativ 200 g ton;
16 mini-felii paine de secara;
1/4 cana spanac (poate fi si congelat), portionat si fiert;
1 ou - albusul separat de galbenus;
1/4 lingurita sare;
1/8 lingurita busuioc uscat, faramitat;
1/4 lingurita zeama de lamaie.

Mod de preparare:

1. Unge fiecare mini-felie de paine de secara cu o lingura de ton. Intr-un vas mic, bate albusul spuma. Intr-un vas separat, bate galbenusul si adauga treptat spanacul fiert, sarea (dupa gust), busuiocul si zeama de lamaie. La final, adauga acestei compozitii albusul batut spuma. Unge mini-feliile de paine cu o lingura din mixtura astfel rezultata.

2. Introdu aperitivele in cuptorul incalzit, timp de 10 minute. In functie de preferinte, orneaza mini-sandvisurile cu felii de rosii cherry sau masline. Serveste imediat. Se obtin 16 aperitive.

Comentarii (6)

  • anonima sexy  pe 29 dec 2009, 19:08
    Sfat

    As vrea sa vad si retete simple pt masa de revelion alaturi de familie.

  • cris  pe 30 dec 2009, 11:50
    Sugestie

    Toate bune si frumoase si unele chiar gustoase. La multi ani la toata lumea.

  • myruna  pe 30 dec 2009, 23:03
    cele mai bune bucate

    Toate-s bune si frumoase si masa-n belsugata! Dar asi vrea sa stiu cum se fac torturile si cu frisca si cu ciocolata (cacao)... Va urez un revelion de poveste si un an nou fericit!!!

  • aciu liviu  pe  7 nov 2010, 10:43
    placerea gustului

    -in general sunt un vegetarian,si foarte rar mananc carne,dar in special peste.../-imi place sa bucataresc...aveti retete bune pe care am sa le-ncerc si eu.

  • ALINA  pe 14 dec 2010, 17:33
    sugestie

    da imi imaginez k sunt fffbune dar as vrea ceva mai simplu k am fffmulti musafiri si nu prea am timp sa le gatesc pe toate singura

  • carmen  pe 28 dec 2010, 19:45
    foarte special..

    oua si ciuperci umplute..uau...chiar am zis ca postati ceva interesant..

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod