Trei delicii de cafea
Cafeaua este potiunea magica ce ne trezeste dimineata si aduga un plus de savoare vietii noastre. Afla cum sa transformi acesta rutina intr-o adevarata desfatare, invatand trei retete noi de de preparare a cafelei.
Caffee Frape
Suntem deja familializati cu acesta specialitate de cafea, din baruri si restaurante. Afla cum ti-o poti prepara acasa, pe gustul tau.
Se dizolva zaharul si vanilia in cafea, apoi se toarna intr-un shaker de cocktailuri. Se adauga laptele sau frisca si cuburile de gheata. Se amesteca cu shakerul timp de 3 minute, apoi se serveste.
Cafea acidulata
Poate ca acesta denumire vi se pare ciudata, dar de ce nu ati aduga un pic de acid cafelei de toate zilele?
Frecati cafeaua instant si zaharul cu suc pana obtineti o spuma. Pisati cuburile de gheata in alt vas, apoi adaugati-le compozitiei. Turnati sucul, cu grija insa, pentru a nu produce prea multa spuma. Garnisiti cu lamaie sau portocala.
Cafea demonica
Acest sortiment de cafea este foarte tare, dar dupa cum zice un proverb din Australia, tara de bastina a retetei, "nu exista cafea prea tare, ci numai oameni mult prea slabi".
Puneti praful de ciocolata calda, de vanilie si cafeaua instant intr-un pahar mare, inalt. Adaugati apa fiarta, numai atat cat sa acopere ingredientele si amestecati pana obtineti o pasta. Combinati amestecul cu laptele si puneti o lingurita de inghetata, apoi serviti-o calduta.
Caffee Frape
Suntem deja familializati cu acesta specialitate de cafea, din baruri si restaurante. Afla cum ti-o poti prepara acasa, pe gustul tau.
Ingrediente 1/2 cana cafea foarte tare de filtru (sau ibric) racita 4 cuburi de gheata Frisca sau lapte, dupa gust 2 lingurite de zahar 1/2 lingurita vanilie |
Se dizolva zaharul si vanilia in cafea, apoi se toarna intr-un shaker de cocktailuri. Se adauga laptele sau frisca si cuburile de gheata. Se amesteca cu shakerul timp de 3 minute, apoi se serveste.
Cafea acidulata
Poate ca acesta denumire vi se pare ciudata, dar de ce nu ati aduga un pic de acid cafelei de toate zilele?
Ingrediente: 3 lingurite cafea instant O cana de suc acidulat ce contine caramel (coca-cola, pepsi, american cola) 3 cuburi de gheata 2 lingurite de zahar |
Frecati cafeaua instant si zaharul cu suc pana obtineti o spuma. Pisati cuburile de gheata in alt vas, apoi adaugati-le compozitiei. Turnati sucul, cu grija insa, pentru a nu produce prea multa spuma. Garnisiti cu lamaie sau portocala.
Cafea demonica
Acest sortiment de cafea este foarte tare, dar dupa cum zice un proverb din Australia, tara de bastina a retetei, "nu exista cafea prea tare, ci numai oameni mult prea slabi".
Ingrediente pentru o cana: 4 lingurite de cafea instant 2 lingurite de vanilie 1 lingurita de ciocolata calda 1 lingurite inghetata de ciocolata 1/3 cana lapte |
Puneti praful de ciocolata calda, de vanilie si cafeaua instant intr-un pahar mare, inalt. Adaugati apa fiarta, numai atat cat sa acopere ingredientele si amestecati pana obtineti o pasta. Combinati amestecul cu laptele si puneti o lingurita de inghetata, apoi serviti-o calduta.