Turte coapte
Ingrediente
1 kg.faina,un cub de drojdie,un pic de sare si apa
Mod de preparare
Se pune faina intr-un vas ,incalzim apa sa fie calduta asa ca de vara si punem drojdia intr-un castron,sare si turnam apa peste drojdie cand se inmoaie drojdia o turnam peste faina si facem un aluat potrivit de tare,punem un prosop peste vas,facem semnul crucii si lasam sa creasca aluatul macar jumatate de ora ,apoi presuram pe masa faina si facem turte pe care le coacem pe o tabla foarte groasa pusa pe ochiul aragazului sau intr-un ceaun.Sunt extrem de gustoase,sunt o masa pentru postul care sta sa inceapa,pot fi mancate simplu fara nimic sau pot inlocui painea la masa.Bunica le cocea pe plita sobei.
Reteta trimisa de abetina.
- Salata Tangy din morcovi si ridichi
- Salata asortata de ardei
- Salata cu broccoli si conopida
- Salata cu fasole rosie si avocado
- Salata cu fructe si iaurt
- Salata cu nuca, mar si portocala
- Salata de castraveti orientala
- Salata de morcovi... "exotica"
- Salata de pepene rosu
- Salata de rosii dulce-acrisoara