Cauta in 21.308 retete

Sandviş "ca la mama acasă"

Astăzi îţi prezint un sandviş cu pâine de casă, margarină de casă, somon, salată verde şi roşii cherry, la care alăturăm un ceai verde. O gustare perfectă pentru micul-dejun de la job. Şi nu numai...






Pâine de casă


Ingrediente


1 kg făină graham,
1 lingură sare mare,
4-5 linguri ulei,
1 linguriţă zahăr,
40 g drojdie
600 ml apă călduţă

Mod de preparare


Se pune făina într-un castron mare şi se amestecă cu sarea. Tips: drojdia nu trebuie să intre în contact direct cu sarea. În mijlocul castronului se face o adâncitură în care se pune drojdia, zahărul şi uleiul. Se pune apa treptat (care trebuie să fie la temperatura camerei) şi se amestecă acolo în centru ca să se dizolve drojdia. Se frământă cam 10 minute apoi se lasă la crescut o oră. Când este crescută, pâinea de casă se pune la copt în cuptorul încins bine şi se coace aproximativ o oră la foc mare. De reţinut că pâinea neagră are un conţinut crescut de fibre alimentare, vitamine (B1, B2, B6, E) şi minerale (magneziu, fosfor, calciu şi potasiu). Tocmai de aceea este recomandată ca parte a unei alimentaţii echilibrate.

Margarină de casă



Ingrediente


20 grame grăsime de palmier,
2 linguri de ulei de măsline,
2 linguriţe de lapte,
2 linguriţe de gălbenuş de ou,
sare,
suc de lămâie.


Mod de preparare


În primul rând, topim grăsimea de palmier (la microunde sau la baine-marine) pe care o mixăm cu uleiul de măsline într-o baie de apă cu gheaţă. Când compoziţia capătă o consistenţă cremoasă, adăugăm laptele, mai mixăm puţin şi adăugăm şi gălbenuşul de ou. Când compoziţia devine margarină punem zeamă de lămâie şi sare, pentru gust. Fiindcă este preparată din uleiuri vegetale, margarina reprezintă o sursă importantă de grăsimi bune, Omega 3 şi Omega 6, atât de necesare pentru buna dezvoltare a copiilor.



Cum facem sandwich-ul "ca la mama acasă"?

 
Margarina gata preparată o întindem pe pâinea caldă. Adăugăm somon, salată verde, roşii chery şi sandwich-ul este gata.  Cu un conţinut bogat în fibre (din pâine), Omega 3 şi 6 (din margarină şi somon) şi vitaminele C şi E (din roşii), sandwich-ul preparat în casă este ideal pentru un mic dejun sănătos.    

Sandwich-ului îi putem alătura o cească de ceai verde. Pe copii (dar şi pe tine) ceaiul verde îi ajută să se concetreze şi să îşi păstreze pofta de mâncare. În cazul în care copilul nu este încă obişnuit cu gustul uşor amărui al ceaiului, acesta poate fi îndulcit cu puţină miere.

Tips: piramida de ceai se ţine în apă fierbinte nu mai mult de 2 minute iar mierea se adaugă când ceaiul este călduţ.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod