Reţeta lui Jamie Oliver: Bruschete cu vinete şi mentă
În weekend timpul liber ne permite să ronţăim tot felul de alimente care ne afectează silueta. Ca să rămâi suplă şi să-ţi satisfaci poftele, încearcă o gustare vegetariană propusă de celebrul bucătar, Jamie Oliver, precum bruschetele cu vinete şi mentă.
Ingrediente
felii de pâine prăjită
2 vinete ferme, rotunde şi tăiate de-a lungul în felii de grosime de 3 mm
ulei de măsline
vin alb sau oţet din plante medicinale
frunze de pătrunjel tăiate mărunt
un pumn mic de frunze de mentă tăiate mărunt
1 căţel de usturoi, curăţat şi tăiat felii
sare de mare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
Dificultate: usoara
Pune o tigaie pe foc unsă cu ulei de măsline şi las-o să se încingă. Pune în tigaie, unele lângă altele, feliile de vinete şi lasă-le pe foc până când se rumenesc şi sunt pătrunse. În altă tigaie pune 8 linguri de ulei de măsline si 3 linguri de oţet sau vin alb, cu pătrunjelul, menta şi usturoiul, iar mai apoi condimentează cu sare şi piper. Adaugă şi vinetele rumenite în tigaie şi lasă pe foc câteva minute. Pune mai apoi mixul aromant de vinete pe pâinea prăjită şi apasă uşor. Bruschetele sunt gata!