Placinta de vara
Ingrediente
1 dovleac de marime medie, 2 morcovi, 2-3 fire de ceapa verde,2-3 catei de usturoi, o legatura patrunjel, o legatura marar, 200 gr branza de vaci, 200 gr branza de oi, 4 oua, o lingura smantana,100 gr sunca,1/2 cana de ulei 4-6 linguri de gris,1/2 pliculet de praf de copt, sare, piper.
Mod de preparare
Se curata dovleacul si se da pe razatoare. Se presara putina sare pe el si se lasa cam 10 de minute, apoi se stoarce bine si se aseaza intr-un castron mai mare. Adaugi sunca taiata cubulete mici, si branzeturile maruntite fin. Pui morcovii dati pe razatoarea mica, ceapa si usturoiul tocate marunt. Amesteci bine, adaugi galbenusurile, uleiul, grisul, smantana, praful de copt si patrunjelul si mararul tocate marunt. Condimentezi cu sare si piper , dupa gust si apoi incorporezi usor albusurile batute spuma tare. In cazul in care amestecul este prea subtire, mai adaugi gris.
Torni compozitia intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu hartie de pergament si o introducu in cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora pana se rumeneste frumos! Se poate servi atat calda cat si rece alaturi de cartofi natur sau de salata verde cu castraveti.
Reteta trimisa de vasimario.