Cauta in 21.294 retete

Pate de ficat pentru bebe

Pentru ca tot vorbeam despre copil mai sus, este indicat sa invatam sa gatim un astfel de produs destinat exclusiv lui. La capitolul ingrediente o sa ai nevoie de:

2 ficatei mari de pui
o ceapa
4-5 catei de usturoi
50 g unt
un galbenus de ou fiert
o crenguta de cimbru
o crenguta de rozmarin
o frunza de dafin
busuioc uscat
putin piper si un praf de sare (optional)

Mod de preparare...

Ficateii de pui sunt dati intr-un clocot pentru ca mai apoi, apa rezultata, sa fie aruncata, iar ficateii sa fie spalati in apa rece si taiati pe jumatate. Pasul doi consta in taiatul cepei si al usturoiului, care mai apoi sunt puse la calit in unt. Peste ele se pun condimentele si se lasa cateva minute pe foc, pana se inmoaie. Dupa ce ai obtinut rezultatul dorit se adauga ficateii, jumatate de pahar de apa, crengutele de busuioc si rozmarin, foaia de dafin, se pune capacul si se lasa la inabusit in jur de 15 minute.

Dupa ce se raceste compozitia, se scot frunzele de dafin si crengutele, si apoi se amesteca in blender, dupa ce a fost adaugat si galbenusul fiert.

Comentarii (12)

  • michella  pe 12 nov 2010, 13:26
    pate

    O SA INCERC SI EU DAR AS VREA SA STIU DACA ESTE BUNA SI PENTRU COPII MAI MARI ADICA DE6 ANI SA POATE AVETI ALTA RETETA DE RECOMANDAT CIAOO!

  • a  pe  5 dec 2010, 14:38
    4-5 catei de usturoi???

    4-5 catei de usturoi??? te cam "sparge" cred... :)

  • carmen  pe  6 dec 2010, 12:47
    pate bebe ?

    se poate da usturoi si ceapa la copii asa de mici? oare nu ii arde la stomac ? Doamnee !!!!

  • Mirela  pe  9 dec 2010, 09:44
    pentru copii?????

    Dragilor, pe ce lume traiti? In primul rand 4-5 catei de usturoi si 2 ficatei de pui? :))) Ar trebui sa fie pate de usturoi :))) In al doilea rand ceapa calita cu usturoi pentru bebelusi? Ati luat-o razna! Nici un adult n-ar trebui sa manance asa ceva, dar un copil...

  • daciana  pe  1 feb 2011, 13:36
    -

    este cea mai cretina reteta care am vazut-o vreodata cum sa dai prajit la bebe iar de usturoi nu mai zic bine spus mirela:nici adulti nu trebuie sa manance asa ceva dar copiii nici atat

  • petronela  pe 27 iun 2011, 16:00
    pate pt bebe?????//

    esti nebuna asa ceva usturoi pt bebe nici chiar nu este pt copii

  • rodi  pe  2 iul 2011, 13:37
    pate de ficat pentru BB

    Unele popoare m�nanca ficatul crud, iar multa lume il mananca" in singe", dac� il prajesti sau il fierbi mult, nu mai are nici o valoare! Am sa incerc reteta fara ceapa si usturoi, fara piper nici frunza de dafin, iar ficateii prajiti maximum 2 min. La mixer adaug si o felie de paine muiata in lapte si stoarsa. Ce zici?

  • alina  pe  5 nov 2011, 09:24
    nu...nu...si iar nu

    nu este indicat sa dai prajeli la bebelusi,ce sa mai zic si de usturoi.eu stiu doar sa faci cu ficatei si un galbenus de ou fara usturoi,fara foi de dafin,fara nimic...incercati asa.

  • Amalia  pe 17 mai 2012, 21:38
    mirodenii da, prajeli nu

    Mirodenii ca frunzele de dafin sau chiar usturoiul pot fi adaugate in cantitate mica in alimentatia bebelusului peste 8 luni. Insa intradevar nu ar trebui calite sau prajite si nici untul nu este prea sanatos, fiind grasime hidrogenata.

  • dana  pe 10 dec 2012, 21:17
    prajeala la bebe?

    In primul rand prajelile nu sunt sanatoase nici pentru noi. Uleiul, cand ajunge la stadiul acela devine toxic, iar untul, untura si grasimea sunt si mai toxice decat uleiul prajit cand ajung la acel stadiu. Mie mi-a spus clar doctorita. Fara prajeli la bebe si desi medicii dau indicatii diferite in ce priveste diversificarea alimentatiei la bebe, aici coincide sfatul tuturor. FARA PRAJELI. Eu cand fac un sosulet pentru bebe, pun putina apa in care pun o lingurita de ulei de masline si il las sa fiarba putin si in chestia asta pun sa se inmoaie ceapa. Insa nu prea fac asta. Chiar si tocanitele pe care i le fac, pornesc ca la ciorbita. Fierb pur si simplu legumele, pun si o lingurita de ulei de masline in apa care o pun mai putina ca la ciorbita. spre final tot iese tocanita. Eventual ingros cu un varf de lingurita de faina dizolvata in lapte. Faina nu are nimic. Ingrasa intr-adevar, insa un varf de lingurita e foarte putin si nu e prajita :). Ma ingrozesc cand vad pe diverse site-uri retete pentru bebe puse de mamici si facute cu ceapa calita in ulei. Chiar si pun. Chiar si o picatura de ulei, prajita, e toxica. Chiar nu inteleg, nu stim sa gatim decat cu prajeli?

  • CernatFlorentina  pe 26 ian 2013, 11:08
    pate

    voi mamicile care spuneti ca nu dati usturoi la copiii stiati ca este recomandat ptr copii?pe ce lume traiti? cum va invatati copii sa manance orice cand va fi mare?

  • veronica  pe  5 apr 2013, 17:30
    parerea mea

    sunt foarte de acord cu usturoiul,poate fi dat la bebe,dar ca si aroma la un preparat...dat fiind ca nu se pune sare,tb sa aiba aroma.Dar de la asta pana la 5catei de usturoi la 2ficatei este cam multisor.In plus se poate cali putin ceapa,dar nu praji...este diferenta.Pana la urma fiecare isi face anumite reguli care i se par lui mai plauzibile pentru a-si creste copilul sanatos

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod