Paella Valenciana
Desigur ca toata lumea asociaza "Paella" cu Spania. Acest produs tipic al bucatariei iberice poate fi preparat acum chiar de tine, urmand pasii din reteta de mai jos.
rata sau pui (aripioare, pulpe, ficat)
costite de porc taiate marunt, eventual - carne de iepure
fasole verde si alba
un ardei rosu (capia) taiat in bucati mari (in patru)
orez
sofran
supa de pui sau apa calda
1 rosie taiata in bucati
2 catei de usturoi
ulei
sare
ardei iute
1. Se pune ulei intr-o tigaie mai mare (in Spania se folosesc tigai speciale, care se numesc tot "paella") si se caleste ardeiul.
2. Se adauga carnea, pana cand devine aurie.
3. Imediat se adauga usturoiul tocat si fasolea.
4. Cand si acestea s-au calit, se pune rosia cu putina apa, pentru a nu se arde.
5. Dupa ce totul este gata, urmeaza orezul si putin ulei - daca este nevoie - si se lasa in continuare pe foc timp de cateva minute, dupa care se adauga supa sau apa fierband (doua cani pentru fiecare cana cu orez), sofranul si ardeiul iute, tocat marunt.
6. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se lasa pana scade. Se adauga sare, dupa gust.
Ingrediente si cantitati:
rata sau pui (aripioare, pulpe, ficat)
costite de porc taiate marunt, eventual - carne de iepure
fasole verde si alba
un ardei rosu (capia) taiat in bucati mari (in patru)
orez
sofran
supa de pui sau apa calda
1 rosie taiata in bucati
2 catei de usturoi
ulei
sare
ardei iute
Mod de preparare:
1. Se pune ulei intr-o tigaie mai mare (in Spania se folosesc tigai speciale, care se numesc tot "paella") si se caleste ardeiul.
2. Se adauga carnea, pana cand devine aurie.
3. Imediat se adauga usturoiul tocat si fasolea.
4. Cand si acestea s-au calit, se pune rosia cu putina apa, pentru a nu se arde.
5. Dupa ce totul este gata, urmeaza orezul si putin ulei - daca este nevoie - si se lasa in continuare pe foc timp de cateva minute, dupa care se adauga supa sau apa fierband (doua cani pentru fiecare cana cu orez), sofranul si ardeiul iute, tocat marunt.
6. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se lasa pana scade. Se adauga sare, dupa gust.