Găluşte cu prune şi pesmet
O reţetă gustoasă, de sezon deoarece putem să folosim prunele bine coapte pe care le găsim uşor şi nu necesită un timp de preparare prea lung. Încearcă reţeta şi cu siguranţă va fi pe placul întregii familii!
Ingrediente
4 cartofi;
3-4 căni făină;
1 ou;
sare;
2 linguri de unt topit;
zahăr brun sau miere de albine;
prune.
300 grame de pesmet
o bucăţică de unt
puţină scorţişoară
zahăr, după gust.
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 1 oră · Nr. porţii: 4-5
1. Cartofii se fierb în coajă.
2. Se curăţă apoi de coajă, se lasă la răcit şi fărâmiţează.
3. Se încorporează apoi făina, oul bătut, zahărul brun şi untul topit. Se frământă compoziţia până obţii un aluat mai moale.
4. Se rupe bucăţi din aluat care se întind cu mâna şi se pune câte o prună fără sâmbure care se înveleşte în aluat.
5. Găluştele se fierb în apă clocotită la foc mic, iar când se ridică la suprafaţă se pot scoate.
6. Într-o tigaie se rumeneşte pesmetul în untul topit şi se adaugă scorţişoara şi zahărul.
7. Se tăvălesc găluştele prin pesmetul rumenit.
Credit foto: zoomyummy.com