Cauta in 21.294 retete

Din bucătăria japoneză: Temaki Sushi (Rulouri de mână)

Pentru că în ultimele zile nu auzim decât de tragedia prin care trece poporul nipon, ar fi bine să ne amintim şi de exemplele de viaţă pe care ni le dă acest popor. De la demnitatea cu care trec peste dezastru, până la cultura din spatele acestui popor, Japonia este un exemplu pentru noi, indiferent de domeniu.

Acest lucru este valabil şi atunci când vine vorba de bucătăria din această regiune. Mărturisesc că sunt o împătimită a produsul sushi şi m-am gândit să împărtăşesc cu voi aceasta pasiune delicioasă.

Astăzi preparăm Temaki Sushi - Rulouri de mână

Este unul dintre cele mai uşor de preparat feluri de sushi, este uşor de ţinut în mână, are un conţinut care nu se împrăştie atunci când este consumat şi poate avea un aspect deosebit atunci când este umplut cu mai multe tipuri de ingrediente.

Dacă este să vorbim despre peşte putem folosi ton, somon, macrou, ţipar, caracatiţă, calmar, scoici, icre de somon, creveţi, crabi etc, în general peşte de ocean.

De asemenea, la sushi se folosesc diverse condimente şi ingrediente care să-i confere o aromă aparte preparatului. Sosul de soia este unul dintre ele. Wasabi este o pastă de hrean japonez, cu gust iute. Ghimbirul se foloseşte în varianta sa marinată.

Ca legume şi fructe poţi folosi castravete, avocado, sparanghel etc.

Avem materia primă, acum să trecem la montatul efectiv

Primul pas constă în pregătirea foiţei de nori (algă uscată), care se taie în două. Puneţi o cantitate mică de orez pe una dintre foiţele de nori şi întindeţi-o cu atenţie, pentru a nu acoperi marginile. Puneţi umplutura deasupra, utilizând ce ingrediente doriţi, dar nu puneţi în cantităţi foarte mari. După ce aţi aşezat toate ingredientele, rulaţi nori ca un con, începând cu partea de jos, în care aţi pus ingredientele şi rulând foiţa pe deasupra. Conul obţinut poate fi apoi lipit cu puţin sos de la orez, cu puţină apă rezultată în urma condensului sau poate să nu fie lipit deloc, dacă doriţi să îl consumaţi imediat.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod