Cauta in 21.294 retete

Cum să pregătești cel mai bun porumb copt

Este vară, ceea ce înseamnă că grătarul trebuie scos de unde îl ții în sezonul rece și folosit. Iar porumbul din piață abia așteaptă să ajungă la tine pe masă. Și ar fi păcat ca grătarul să nu se întâlnească cu porumbul. Cu toate că este vorba despre o rețetă ușoară, există câteva trucuri care te pot ajuta să pregătești cel mai bun porumb copt. Așa că, dacă te pregătești cum se cuvine de o gustare perfectă pentru vară, este momentul să încerci rețeta de mai jos! Ah, și nu uita să cumperi cel mai proaspăt porumb pe care îl găsești, pentru a te bucura cu adevărat de aceste preparat!

Ingrediente

4 știuleți de porumb în pănuși
unt și sare pentru servire (opțional)

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 de minute · Nr. porţii: 4

Se încălzește un grătar, preferabil afară, pentru a profita de focul mai puternic aplicat direct.

Se îndepărtează mătasea din partea de sus a fiecărui știulete pentru a preveni arderea acesteia. Se îndepărtează și primul strat de pănuși și se scoate capătul cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, pentru a expune și celălalt capăt la foc. De asemenea, acest truc te va ajuta și să cureți mai ușor porumbul după coacere.

Se pune porumbul pe grătar, se acoperă și se lasă să se gătească timp de 5 minute. Se descoperă, se întorc știuleții de porumb și se mai lasă încă 5 minute la gătit. Repetă această întoarcere a știuleților la intervale de 5 minute, până când frunzele sunt negre pe toate părțile, iar porumbul este expus direct la căldură, pentru aproximativ 15-20 de minute în total.

Scoate știuleții de pe grătar și lasă-i să se răcească timp de 5 minute. Ulterior, ar trebui să poți scoate cu ușurință frunzele și mătasea rămasă. Această rețetă de porumb copt merge perfect cu sare și unt. Iar porumbul rămas poate fi depozitat într-un container etanș, la frigider, până la 4 zile.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod