Cauta in 21.294 retete

Cum să faci cea mai bună salată de icre

Această salată este făcută din icre de ştiucă sau crap şi este un aperitiv obişnuit pentru orice masă festivă din casa noastră!

Ingrediente

- 150 g icre proaspete de ştiucă sau crap
- 175 ml ulei de floarea soarelui
- 125 ml zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
- 1 ceapă fin tocată
- câţiva stropi de apă minerală carbogazoasă
- sare
- piper

Mod de preparare

Dificultate: usoara

Această salată salată este făcută în general cu ulei de floarea soarelui în loc de cel de măsline şi nu se adaugă agenţi de îngroşare, cum ar fi pâinea sau cartofii. Tehnica utilizată pentru acest fel de mâncare este exact aceeaşi ca şi pentru maioneză.

Icrele se spală cu apă rece şi se pun într-un castron de mărime medie. Aşează castronul peste o oală cu apă fierbinte, dar ai grijă ca acesta să nu atingă apa. Cu o lingură de lemn, freacă icrele timp de 2-3 minute până când totul devine de aceeaşi culoare roz deschis. Lasă compoziţia să se răcească puţin.

Cu aceeaşi lingură de lemn se freacă în aceeaşi direcţie alternativ cu o linguriţă suc de lămâie, apoi 2 linguri de ulei şi tot aşa. Se repetă până când ingredientele sunt încorporate, iar amestecul se îngroaşă. Pentru a aerisi puţin compoziţia, adaugă câţiva stropi de apă minerală acidulată sau sifon. Se adaugă sare şi piper după gust şi ceapa tocată fin, după care se amestecă lent.

Poftă bună!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod