Cauta in 21.052 retete

Creveţi în crustă de fulgi de cocos

Pentru serile petrecute alături de prieteni şi petrecerile în familie, această reţetă delicioasă de creveţi în crustă crocantă de fulgi de cocos este alegerea ideală. Asociază cu un sos de roşii sau de usturoi.

Ingrediente

1 ou
1/2 cană cu făină
2/3 cană cu bere
1 linguriţă cu praf de copt

24 de creveţi decorticaţi
1/4 cană cu făină
2 căni cu fulgi de cocos
3 căni cu ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Dificultate: medie · Nr. porţii: 6

Pregăteşte o tavă tapetată cu hârtie de cop.
Amestecă într-un bol oul, 1/2 cană cu făină, berea şi praful de copt.
Pune 1/4 cană cu făină într-un bol, iar fulgii de cocos într-un alt bol.
Ţine creveţii de coadă şi dă-i prn făină, scuturând cu grijă excesul.
Înmoaie creveţii în amestecul de ou, lăsând excesul de aluat să curgă de pe ei.
Rulează creveţii prin fulgii de cocos şi aşază-i pe tava tapetată cu hârtie de copt, apoi pune-i la frigider timp de 30 de minute.
Încinge uleiul într-o friteuză şi prăjeşte creveţii timp de 2 - 3 minute, până când se rumenesc.
Scoate-i pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei
Serveşte creveţii calzi, cu sosul tău preferat.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod