Cauta in 21.052 retete

Conopidă pane cu sos tzatziki

Dacă vrei să încerci o combinaţie inedită îţi recomandăm această reţetă de conopidă pane care merge de minune cu sosul tzatziki.

Ingrediente

1 conopidă mare desfăcută în florete
făină
3 ouă mari
sare
piper
ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Dificultate: medie · Timp preparare: 30 de minute · Nr. porţii: 5-6 porţii

Floretele de conopidă se spală bine şi se scufundă în apă fierbinte, unde se lasă la fiert timp de 5-10 minute, în funcţie de consistenţa dorită.
Ouăle se bat cu sare şi piper, iar făina se întinde pe o farfurie.
Se scurge conopida, se clăteşte cu apă rece şi se condimentează cu sare şi piper după gust.
Se pune tigaia cu uleiul pe foc.
Se trec buchetele de conopidă prin făină, apoi prin oul bătut şi se pun în uleiul încins.
Se scot pe un şerveţel de hârtie ca să absoarbă excesul de ulei.
Se serveşte atât caldă, cât şi rece simplă sau în combinaţie cu un sos tzatziki răcoritor.
Pentru a face sosul tzatziki amestecă iaurt grecesc cu castravete răzuit, usturoi, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare, piper şi mărar proaspăt.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod