Ciupercuţe marinate
Le poţi folosi ca garnitură sau le poţi consuma ca atare. Calde sunt foarte bune, reci sunt delicioase! Lasă-le la frigider şi mănâncă din ele a doua zi, deoarece pot fi o gustare excelentă.
Ingrediente
500 grame ciupercuţe;
o ceapă roşie potrivită;
50 mililitri ulei de măsline extravirgin;
10 -15 mililitri oţet;
sare;
piper.
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 20 min · Nr. porţii: 2
Ciupercile se curătţă, se spală şi se lasă la uscat.
Ceapa se taie rondele subţiri.
Ciupercile se pun într-o tigaie bine încinsă, în care s-a turnat în prealabil uleiul de măsline.
Se condimentează cu sare şi piper.
Se călesc la foc iute, timp de 10 minute sau până încep să se coloreze.
Se adaugă ceapa şi se mai lasă pe foc încă 5 minute.
Se adaugă oţetul pe marginile tigăii şi se lasă 2-3 minute până se evaporă alcoolul, după care se iau de pe foc.