Cauta in 21.308 retete

Canapele cu ochiuri româneşti şi cremă de brânză

 

Canapelele sunt obiecte de mobilier. Dar mai pot fi şi gustări interesante, formate de obicei din felii de pâine, jumătăţi de felii de pâine, bucăţele de aluat copt/fript/prăjit, cu oarece deasupra. Oarece-ul acela poate fi simplu ori complicat dar musai trebuie să fie gustos. Canapelele pe care mi-am propus să vi le arăt aici au deasupra celebrele ochiuri româneşti (aşa le zicem noi, alţii, care nu-s români, le spun poached eggs) şi un amestec interesant de brânzeturi. Puteţi să faceţi amestecul din brânză de vaci cu mărar, smântână şi unt, din brânzeturi fine, cum am făcut eu (Philladelphia şi Exquisa), cu caşcaval, gouda, telemea ori brânză de capră, maturată. Totul e să nu vă lipsească pâinea.
 
Eu am folosit telemea, făcută cuburi. Am amestecat brânzeturile fine cu o linguriţă de pătrunjel amestecat cu mărar, tocate şi puse-n saramură. Deci nu am mai folosit sare. Mai ales că şi telemeaua pe care am amestecat-o-n brânzeturi avea porţia ei de sare.

Odată scăpat de grija cremei de brânză, am trecut la ochiuri. Am pus apă cu oţet la fiert, am uns un polonic cu ulei, am spart ouăle pe rând şi le-am fiert în polonic. Am obţinut astfel ochiurile româneşti de pus peste crema canapelelor mele. Peste toate, puţină valeriană stropită cu oţet balsamic şi ulei de măsline. O gustare... cu gust, pe care v-o recomand cu drag. Să nu uit: dacă vreţi, puteţi să puneţi peste ouă puţin piper proaspăt măcinat, va face minuni. Vorbesc foarte serios.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod