Cauta in 21.052 retete

Bruschete cu vinete la grătar şi usturoi. O reţetă recomandată de Jamie Oliver

Descoperă o reţetă foarte simplă şi potrivită pentru sezonul rece în care nu găsim roşii gustoase pentru a prepara bruschetele obişnuite.

Ingrediente

2 vinete, tăiate în felii subţiri pe lungime
8 linguri cu ulei de măsline extravirgin
3 linguri cu oţet
pătrunjel proaspăt
câteva frunze de mentă proaspătă
1 căţel de usturoi răzuit
sare de mare
piper negru

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 15 minute · Nr. porţii: 6

Feliile de vânătă se pun în tigaia grill şi se întorc de mai multe ori până când obţii acele dungi negre care le conferă o aromă intensă de fum.
Până când se fac vinetele se amestecă uleiul cu oţetul, usturoiul, pătrunjelul, menta, sarea şi piperul pentru a obţine un dressing în care se pun vinetele calde.
Se amestecă bine împreună pentru ca vinetele să absorbă toate aromele, după care se consumă pe felii de pâine integrală prăjită.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod