Bruschete cu vinete la grătar şi usturoi. O reţetă recomandată de Jamie Oliver
Descoperă o reţetă foarte simplă şi potrivită pentru sezonul rece în care nu găsim roşii gustoase pentru a prepara bruschetele obişnuite.
Ingrediente
2 vinete, tăiate în felii subţiri pe lungime
8 linguri cu ulei de măsline extravirgin
3 linguri cu oţet
pătrunjel proaspăt
câteva frunze de mentă proaspătă
1 căţel de usturoi răzuit
sare de mare
piper negru
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 15 minute · Nr. porţii: 6
Feliile de vânătă se pun în tigaia grill şi se întorc de mai multe ori până când obţii acele dungi negre care le conferă o aromă intensă de fum.
Până când se fac vinetele se amestecă uleiul cu oţetul, usturoiul, pătrunjelul, menta, sarea şi piperul pentru a obţine un dressing în care se pun vinetele calde.
Se amestecă bine împreună pentru ca vinetele să absorbă toate aromele, după care se consumă pe felii de pâine integrală prăjită.