Aperitiv: roşii umplute
Îţi propun astăzi un aperitiv special, aspectos, uşor de pregătit şi extrem de delicios.
Nu ai nevoie de foarte multe ingredinte şi nici de foarte mult timp ca să prepari aceste roşii umplute.
Le poţi servi la micul dejun sau, de ce nu, la cină. Familiei tale sau prietenilor care ţi-au venit subit în vizită.
6 roşii coapte
100 de grame de cremă de brânză
1 ou
2 linguri de brânză rasă
piper
sare
praf de nucşoară
1 lingură de pesmet
1 lingură de ulei
pătrunjel tocat, câteva fire de ceapă verde
frunză de salată verde
După ce s-au spălat, roşiile sunt tăiate în partea de sus, pentru ca la final acele bucăţele să fie folosite pe post de capac. În plus, nu uita să le scoţi miezul, cu atenţie, în aşa fel încât să nu se crape. Apoi se bate oul, se condimentează, se adaugă praful de nucşoară, crema de brânză şi brânza rasă, dar şi pesmetul. După ce se lasă câteva minute, amestecul se completează cu pătrunjelul tocat fin şi codiţele de ceapă verde tăiată.
Următorul pas este acela de a umple roţiile cu acest amestec şi se acoperă cu căpăcelele de roşii în aşa fel încât să se vadă umplutura. La final, se lasă la cuptor 8 - 10 minute şi se servesc cu frunze de salată verde stropite cu ulei şi zeamă de lămâie.
Nu ai nevoie de foarte multe ingredinte şi nici de foarte mult timp ca să prepari aceste roşii umplute.
Le poţi servi la micul dejun sau, de ce nu, la cină. Familiei tale sau prietenilor care ţi-au venit subit în vizită.
Ingredinte.
6 roşii coapte
100 de grame de cremă de brânză
1 ou
2 linguri de brânză rasă
piper
sare
praf de nucşoară
1 lingură de pesmet
1 lingură de ulei
pătrunjel tocat, câteva fire de ceapă verde
frunză de salată verde
Mod de preparare.
După ce s-au spălat, roşiile sunt tăiate în partea de sus, pentru ca la final acele bucăţele să fie folosite pe post de capac. În plus, nu uita să le scoţi miezul, cu atenţie, în aşa fel încât să nu se crape. Apoi se bate oul, se condimentează, se adaugă praful de nucşoară, crema de brânză şi brânza rasă, dar şi pesmetul. După ce se lasă câteva minute, amestecul se completează cu pătrunjelul tocat fin şi codiţele de ceapă verde tăiată.
Următorul pas este acela de a umple roţiile cu acest amestec şi se acoperă cu căpăcelele de roşii în aşa fel încât să se vadă umplutura. La final, se lasă la cuptor 8 - 10 minute şi se servesc cu frunze de salată verde stropite cu ulei şi zeamă de lămâie.