Cauta in 21.294 retete

Sosuri delicioase pentru mancaruri savuroase!

Ti s-a intamplat, poate, deseori sa pregatesti o friptura savuroasa familiei tale si sa realizezi apoi ca... ceva lipseste. Din lipsa de timp, inspiratie sau, pur si simplu, din comoditate, ne concentram asupra unui anumit fel de mancare, pe care il gatim, uitand ca un sos bine preparat si condimentat poate da o savoare aparte mancarii.

Totodata, din pacate, foarte multe dintre noi apeleaza la sosurile din comert, pline de conservanti, indulcite cu zahar si deloc proaspete, uitand ca cele mai gustoase sosuri pentru friptura sau desert se prepara tot in casa.

In bucataria proprie, ai unda verde asupra ingredientelor pe care le poti folosi in prepararea sosului, stii care sunt condimentele pe care le tolerezi si pe care nu le tolerezi si poti adapta compozitia sau consistenta sosului in functie de mancarea pe care intentionezi sa o prepari.

Daca tii la silueta, este cu atat mai indicat sa prepari singura sosul cu care iti vei asezona salata. Astfel, vei utiliza ingrediente cu un continut redus de calorii, sanatoase si proaspete. Pentru familia ta, poti gati sosuri ceva mai consistente, care sa poata fi servite cu succes la pizza, paste, friptura sau budinca.

Iti oferim cateva idei pentru prepararea unor sosuri deosebit de gustoase, potrivite pentru un pranz in familie sau pentru o iesire la gratar cu prietenii:

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod