Sos pentru spaghete
Ingrediente:
- 4 linguri de ulei
- 1 kg carne de porc, de vita, de pui sau carnaciori
- 5-7 catei de usturoi (mai multe daca preferi)
- 1 ceapa
- 1 1/2 lingurita oregano
- 1/4 lingurita sovarv (mageran salbatic sau trifoiste)
- 1/2 lingurita busuioc
- 1/4 lingurita cimbru
- 1/4 lingurita piper
- sare
- multe ciuperci
- 1/2 cana morcovi rasi (daca iti plac)
- 1/2 ardei gras
- 2 linguri branza parmezan, rasa
- 2 borcane de bulion
- 1 lingurita miere
- patrunjel proaspat
Mod de preparare:
1. Prajeste carnea intr-o tigaie, dupa ce ai taiat-o in bucatele mici, intorcand-o pe toate partile. Prajirea va duce la separarea unei mici cantitati de ulei din carne.
2. Intr-o tigaie mai mare, pune 4 linguri din acest ulei. Adauga ceapa si usturoiul, apoi amesteca si restul condimentelor. Amesteca pana ce se inmoaie ceapa, iar usturoiul devine auriu deschis (nu lasa usturoiul sa se prajeasca prea tare, pentru ca va avea gust amar).
3. Curata si taie ciupercile, apoi adauga-le. Pune apoi morcovii si ardeiul gras in tigaie, taiate, amestecand din cand in cand.
4. Imprastie branza parmezan deasupra. Adauga apoi bulionul.
5. Amesteca acum carnea prajita.
6. Acopera vasul si lasa-i continutul sa fiarba pentru o ora, dar nu sa clocoteasca. Fa pasta de spaghete cu 15 minute inainte de a fi servita.