Cauta in 21.052 retete

Sos pentru spaghete

Spaghetele au nevoie de un sos care sa le sublinieze gustul, asa ca iti prezentam reteta unui sos mai elaborat, dar deloc complicat.

Ingrediente:


  • 4 linguri de ulei
  • 1 kg carne de porc, de vita, de pui sau carnaciori
  • 5-7 catei de usturoi (mai multe daca preferi)
  • 1 ceapa
  • 1 1/2 lingurita oregano
  • 1/4 lingurita sovarv (mageran salbatic sau trifoiste)
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 1/4 lingurita piper
  • sare
  • multe ciuperci
  • 1/2 cana morcovi rasi (daca iti plac)
  • 1/2 ardei gras
  • 2 linguri branza parmezan, rasa
  • 2 borcane de bulion
  • 1 lingurita miere
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare:


1.
Prajeste carnea intr-o tigaie, dupa ce ai taiat-o in bucatele mici, intorcand-o pe toate partile. Prajirea va duce la separarea unei mici cantitati de ulei din carne.

2. Intr-o tigaie mai mare, pune 4 linguri din acest ulei. Adauga ceapa si usturoiul, apoi amesteca si restul condimentelor. Amesteca pana ce se inmoaie ceapa, iar usturoiul devine auriu deschis (nu lasa usturoiul sa se prajeasca prea tare, pentru ca va avea gust amar).

3. Curata si taie ciupercile, apoi adauga-le. Pune apoi morcovii si ardeiul gras in tigaie, taiate, amestecand din cand in cand.

4. Imprastie branza parmezan deasupra. Adauga apoi bulionul.

5. Amesteca acum carnea prajita.

6. Acopera vasul si lasa-i continutul sa fiarba pentru o ora, dar nu sa clocoteasca. Fa pasta de spaghete cu 15 minute inainte de a fi servita.

Comentarii (4)

  • ada  pe  5 iun 2009, 14:07
    cool blah

    Emailul tauSubiectul comentariului Comentariul tau

  • lucia  pe 10 apr 2010, 10:26
    spaghetele

    sosul presimt ca o sa iasa minunat presimt eu sunteti buni in acelte lucruri.o sa fie gata pe cand o sa vina ce dragi la noi.

  • Alex  pe 11 aug 2010, 18:01
    spaghete

    Abia am terminat de facut aceste spaghete, acum o astept pe mama de la munca... Nu am avut cateva componente precum parmezanul, in schimb am adaugat cateva condimente care am zis ca dau un gust mai intepator(secret). Carne am folosit mai putina deoarece am un regim alimentar gandit de mine dar a dat o flavoare sosului. In fine am si un musafir, sper sa le placa, in fine, sunt student... si sunt pe profil energetic. :))) just saying

  • geo  pe  9 iun 2011, 22:26
    da' mierea ??

    eu nu am gasit in modul de preprare momentul cand se adauga lingurita de miere. probabil a fost inclusa acolo cu 'toate condimentele'... desi eu nu o consider asa ceva :D.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod